onsdag 3 december 2014

Nattskräck?

Man känner sig så hjälplös när Philip vaknar och panikskriker direkt. Inget hjälper, han vill inte ligga i sängen, inte vara i famnen utan bara vrider sig. Han vill inte ha vatten, alvedon och är okontaktbar. Efter 5-10 min brukar han lugna ner sig och somna om, oftast i Niklas famn. Någon som har erfarenhet av nattskräck? Eller växtverk nattetid?

Stackars liten :(

4 kommentarer:

Eva-Maria sa...

Gry har haft det under en kort period och jag blev både rädd och frustrerad! Hon skrek hysteriskt och man fick knappt ögonkontakt med henne. Riktigt obehagligt. Hon hyperventilerade också och var verkligen i skräck under dom minuterna innan hon lugnade ner sig och somnade om. Hon hade ingen feber eller annan åkomma utan var bara jätteupprörd. På dagarna var hon hur glad som helst. Vet inte om det kan hålla i sig länge eller inte men för Gry gick det över efter några dagar...Kanske hör ihop med någon slags fas? Hon sover jättebra annars men oj vad trötta vi var under den här tiden. Kämpa på och styrkekram <3

Vonkan sa...

Hej Frida!
Filippa hade problem med nattakräck under en längre tid förut. Ibland höll hon på att skrika upp till en 45-60 min, ibland 10-15 min. Hon var okontaktbar.. Inget hjälpte! Vi gick och vyssa henne och försökte få henne trygg igen. Men inte ens det hjälpte! Det försvann
Med tiden och man kan nog inte göra så myclet åt det. Be BVC om råd, alla på bvc säger olika så ni kanske får något bra tips! Kanske mycket nya intryck med
Som kommer ikapp nu så som flytt och ny förskola kanske? Svårt det där.. Men ring din BVC tant. Lycka till och hoppas ni får bukt med det där snart.
Stackars liten <3

Hejja hejja.
Kram Veronica

Hanna Persson sa...

Hej Frida
Ja! Vi har varit med om detta massvis med gånger med Märta-Li. Det är varken nattskräck eller växtvärk, det trodde vi också först, men efter flera besök på BVC så visade det sig att Märta-Li får ont i fötterna/benen som beror på saltbrist konstigt nog.
När hon väl blev äldre och kunde prata så fick hon ur sig att hon hade ont i fötterna. och varje ggn detta händer så kommer vi på att hon tex. ätit pannkakor med sylt/socker till middag eller ätit alldeles för mycket sötsaker helt enkelt, och då missat saltbalansen. Dessutom blev man itutad att vara FÖRSIKTIG med salt till våra små, och tyvärr hänger det ofta med en och man tror att man alltid ska vara det. MEN, i själva verket får vi ge våra barn i princip samma saltmängd som oss vuxna (om det inte överdoseras) redan från 1-års ålder.

Sedan någon år tillbaka har vi alltid flingsaltet framme så pass att Märta-Li själv kan ta när hon känner behov. (som faktiskt händer någon nång i månaden) och det är HELT OK!

Lilla Philip....!
Kram Frida och MASSVIS med GRATTIS!!!
/Hanna (Eventum)

Tess sa...

Min dotter hade oxå nattskräck. Vi väckte henne efter att hon sovit i två timmar. Hon skulle bli kontaktbar, sitta upp och säga hej typ. vet inte vad som gör att de inte får nattskräck, men det fungerade för henne.