torsdag 5 mars 2015

Magsjuka

1 vecka och tre hela dagar fick barnen gå på förskolan innan det var dags igen. Den här gången är det magsjuka. Philip kräktes i natt, tack och lov bara en gång. Nu har han diarré. Alltså den här lukten av kräks, den sitter överallt. Vi tvättar, städar och duschar men den vill inte försvinna. Nu håller vi tummar och tår för att vi andra klarar oss.

Av erfarenhet både från jobbet och från att ha barn på förskolan så verkar det som om många inte har förstått vad som gäller vid magsjuka. Det är en självklarhet att inte skicka Maja till förskolan, hon lär bli smittad om hon inte redan är det. Går hon till förskolan smittar hon detta vidare. Så håll syskonen hemma!

Även om Philip bara har kräkts en gång så har han diarré. Det är också magsjuka! Så 48 timmar ska ha gått efter sista kräka eller diarré.

Hoppas ni slipper ♥ puss

2 kommentarer:

Renée sa...

Stackars Philip! Förstår inte heller folk som ens tänker tanken att lämna syskonet!

Hoppas ni andra klarar er.

Filippa sa...

Fy lille stackaren!
På vår förskola testas ett "program" HYFS heter det å handlar om hygienen på och utanför förskolan. Tex måste alla barn tvätta händerna när vi lämnar och hämtar, byta kläder när vi kommer hem och kläderna ska kunna tvättas på 60 grader mm...vår dotter började på föris i augusti förra året å har haft 3! sjukdagar sen dess.
Googla hyfs( hygiensjuksköterska i förskola)
Dom har dessutom världens bästa tvätta händerna sång.
Jag lovprisar det! :-)

Hoppas ni andra klarar er! Krya På dig Philip!