söndag 19 februari 2012

Grattis Maja 10 månader!

Fortfarande så liten men ändå så stor. Det blir verkligen roligare och roligare för varje dag som går, det är inget påhitt! Maja är som en svamp just nu och suger in minsta lilla information. Hon har börjat förstå mer och mer vad man menar när man pratar med henne. Hon kommunicerar och visar tydligt vad hon vill genom gester och tonläget i rösten.

Maja 10 månader är: alltid glad och tycker allt är kul, hon har ett jäkla temprament men är inte långsint, hon är en självständig liten dam som gärna upptäcker saker på egen hand, hon älskar människor och söker kontakt med alla så fort hon får chansen, hon gillar att stå i centrum och spexar gärna, dans, musik och klapplekar är så roligt, böcker och djur är favoriter just nu. Att bada är det bästa som finns och hon blir helt galen när vattnet är kallt och hon måste gå upp. Ellas kitchen, banan, fisk och ägg är så gott. Hon har skapat sig olika relationer till alla i hennes närhet, moster är helt klart roligast! Hon har stenkoll på vart, lampan, klockan, bananerna i fruktskålen, tvn (efter att Andy tjatat håll i huvudet på henne), kossan, hunden, katten, pappa, moster, morfar, mormor, INTE mamma men mammas mage och ibland Majas mage är.

När det gäller den fysiska utvecklingen så är hon en liten fegis. Hon har ju hittat sin stil att ta sig fram, som en liten fisk och fort går det. Hon står på alla fyra jämt men så fort hon ska iväg så lägger hon sig på magen. Hon har inte börjat ställa sig mot saker men att klättra upp till stående på mamma eller pappa går bra. Hon går jättebra när man håller henne i händerna, men så fort man släpper ena handen blir hon stel som en pinne. Hon är livrädd för gåvagnen men att sitta och köra leksaksbilen är kul.

Att vara mamma till Maja är det bästa livet. Hon är det finaste vi har!

Så här har Majas dag sätt ut idag. Stackars kräkisen!

Inga kommentarer: