måndag 13 januari 2014

Härliga sol.

Maja fick vara ledig idag när mormor skulle komma förbi en sväng. Jag hann storstäda och efter lunch gick vi ut i det vackra vädret för att åka lite i pulkabacken. Philip har växt i sin vinteroverall lagom till kylan kom, perfekt. Men det börjar bli lite trångt för honom i liggdelen. Nu ska jag strax väcka vår tjej som var trött efter en toppenhelg med massa skoj och fick sova middag idag. Hoppas ni har haft en fin dag!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur är det att vara ensam hemma med två små barn? Du verkar ha mycket besök och folk runt omkring dig ganska ofta, men hur känns det när du är själv med båda? är det mycket fix och trix för att få ihop vardagen? Jag undrar för vi kommer att få vår tvåa i april och vi har ingen familj eller vänner som bor nära/ är lediga på vardagar. Därför försöker jag ladda för att vara mycket ensam med barnen. Den stora kommer iof sig gå på dagis tis-tors 9-14. Har du tips på hur man bollar med två barn samtidigt? Hur fungerar det att tillgodose bådas behov osv. Hoppas du förstår vad jag menar.

Familjen Semla sa...

Hej! Första två månaderna var lite kämpiga med Philip som bara ville vara nära och Maja som saknade att ha sin mamma för sig själv. Blev en hel del i bärselet. Nu fungerar det väldigt bra tycker jag. Maja har lärt sig att vänta och klara sig mycket själv och Philip är mesta dels nöjd, så det är en bra kombination. Sen utsätter jag mig inte för jobbigare situationen än vad som krävs när jag är helt ensam med barnen. Skulle aldrig tex. gå på Ikea själv med barnen, fast det är ju knappt så att man orkar med ett barn. Men vardagspusslet känner jag inte är några problem att klara själv. Det kommer gå toppen och det blir bara lättare och lättare ju äldre dom blir. /Frida

Anonym sa...

Tack så mycket! Ja, tricket är nog som du säger att inte sätta sig situationer som jan bli väldigt jobbiga. Man får nog se till att sänka kraven på en själv ett tag ;)