onsdag 9 mars 2011

Baby apotek

Ni är ju alltid så bra på att hjälpa en vilsen gravid. Så nu skulle jag behöva lite råd. Vad bör man ha inhandlat för hygienartiklar till bebisen? Ge mig alla tips ni har på vad som fungerar för er och vad som är totalt onödigt.

Tack söta ni! :) PUSS

12 kommentarer:

Cattish sa...

Jag handlade inte så mycket innan.
Jag fick tipset om att det blir lätt att man köper saker som man aldrig använder eftersom det är olika vad man gillar och gör.

Dock fixade jag olja till bad.
Jag fixade även näsdroppar och alvedon till små, bara för att ha.
Jag fick en inotyol för röda rumpor; rekomenderas varmt, den är världsklass.

Sen kan jag tipsa om sempers magdroppar för små magar som är knorriga. Lättar lite när dom är små.

Hoppas det var detta du menade.
Du får lite boxar med grejer på sjukhuset :-)

Jessica sa...

Våtservetter, idominsalva eller bepanten för torra fläckar röda rumpor/kring pungar;) (frukt och isvatten hörde till mina cravings= 2 grabbar)
Den här vändan fick jag stor nytta utav savetter typ våtservetter för ögonen som finns på apoteket, zeke fick jätte geggiga ögon och det blev genast bättre av dessa, koksaltlösning UNDERBART för täppta små stackars näsor, en näs-frida kan vara bra, men inte alltid man använder det. Med Milo var den as bra med zeek har vi hittills bara använt det en enda gång.. Sen har dom jättebra barn topz på apoteket som man inte kan stoppa in för långt och roligt för barnen att hjälpa till med själva när de blivit större (nog därför jag tycker om dom) babyolja för att antingne smörja in eller droppa i badvattnet strax före upptagning (täpper till porerna annars om det är i vattnet från början) För att återfukta den känsliga lilla babyhuden. hmm ska fundera om ja kommer på nå mer=)
kram kram

Moster Ida sa...

Köp bara några få saker, vet att det kännns bra att handla massa innan och kul är det med, men det mesta behövs inte med en gång och Apoteket finns ju kvar liksom... Inotyol salva, febertermometer, nässug(eller näsfrida;)) babyolja och tops, det var nog allt det "Apoteksmässiga" vi använde de första 3 månaderna. Nästa gång, om det blir någon, kommer jag köpa hem en nappflaska och ersättning innan(om nu amningen inte skulle fungera alltså!), men det är ju helt beroende på vad man har för inställning till sånt...

Stephanie sa...

Tycker att du fått bra tips, köp inte på dig för mycket. Jag kan rekommendera en bröstpump... När väl den "riktiga" amningen kommer igång efter ett par dagar så kommer brösten bli stora som ballonger och de kan bli svårt att amma (barnet får inget grepp om vårtan). Så de kan vara skönt att pumpa ut lite. Men du behöver inte köpa någon jätte dyr.. jag har en från Philips, Avent heter den och finns på apoteket för ca 500-600. Den gillar jag.
Lycka till med allt:)
Jag följer med spänning!

Bettan sa...

Hej Frida!
Det är så kul att följa eran blogg! Vill bara informera att ica maxi häggvik (där jag jobbar) har gjort en gravidbox tillsammans med big baby. Det är bara att gå till big baby och be om att få en. Man ska tydligen få en blöjpapperskorg också. I boxen finns massa roligt och kuponger m.m. Det har iofs inget med apoteksvaror att göra men hämta ut en. Jag såg när dom packade den och jag skulle verkligen vilja ha en sån om jag var gravid! Ha det bra och lycka till! :-D

Tina sa...

Hej vad kul att hitta den här fina bloggen!
Du frågade bara om apoteket, jag vet, men det finns viktigare ställen att handla på än där faktiskt...

Mina bästa tips:
APOTEKET:
Inotyolsalva - till röda svidiga ställen på bebisen.
Termometer - en elektroniskt "örontemp"!
Badolja
"Tuttbindor" till mamman.

TEX BABYLAND:
Näsfrida, och bara en Näsfrida! Luras inte att välja de lilla larviga gummiblåsan som säger att den kan suga ut snor - det kan den inte!

TEX COOP:
Torra "Torkisar"
Blöta "Torkisar" sensitive utan parfym till en början.
Blöjor av minsta storleken - de finns inte överallt, men stormarknaderna brukar ha dem.
För allas skull - köp inte Änglamark blöjor - ingen blir glad av dem...

PARFYMAFFÄR:
Elizabeth Arden 8hour creme.
Den är helt outstanding till den stackars mammans tuttar - innan de har vant sig vid sitt nya jobb...och så klart helt ofarlig för bebisen.

IKEA: 10-pack tvättlappar - tror jag köpte 3 pkt, då saknades de aldrig - toppen att torka bebis kräk, tuttmjölk som kanske läcker och mycket mycket annat.

oj, det blev en uppsats, det var inte meningen, men det här var jättekul. Lycka till!!!

Nina sa...

Fick en liten son för 6 veckor sedan och på bb fick man en väska/påse från libero och en från pampers med massvis av prover på olika saker. Olja, salvor, blöjor mm.. Man klarade sig på det den första tiden.. Lycka till jag följer er med spänning.. Kram

Hanna sa...

Man får i princip allt man behöver på BB men tilläggas bör att om du ammar är det väldigt sällan barnet bli sjukt och måste få febernedsättande. Röda rumpor och svidande ställen förebyggs med så lite blöjanvändning som möjligt. Nakenfisar är det bästa! ;)

Emelie sa...

Jag vill varna för alla oljor och krämer speciellt från Apoteket, dessa är värst !! Innehåller massa metaller och mineraloljor. Man blir lurad så lätt av tex Liberio eller apatekets egna märken.Bara skit. Köp hellre wileda, mkt mer naturligt. Dock lite dyrare. Men det är skandal att mata kroppens celler med metaller som är den största orsaken till bildning av canser. kroppen är ju vårt största organ. Man vill ju att cellerna ska vara friska, för de bildar ju allt i kroppen. Kanske låter lite klychigt men sant. Bara ett tips! Lycka till med allt! Kram Emelie

Sandra sa...

Hej Frida!
Inotyolsalvan är bäst!!! Den sitter bättre än andra salvor och är ned effektiv. Bepaten är inte lika bra.
Olja att bada bebisen i =) Libro eller ACO (apotekets egna) som finns på barnhyllan.
Libroblöjorna är bätte än Pampers. Pampers är ett annorlunda material och bebisen blir lite lätt svettig om rumpan.
Visst är Weleda ett bra märke men onödigt dyrt. Och så tror jag inte att man ska lyssna för mkt på vad som är farligt å inte. Libro och ACO har funkat i alla tider och har funnits sen vi va små. Å inge fel på oss eller hur? :)
Mitt sista tips är att köpa en rumptermometer. Finns jättebra på apoteket som är böjbar så man inte ska göra illa dom små. Jag har örontermometer oxå. Två olika. En som kostade 700 och en som kostade ca: 500. Men rumptempen tar mest EXAKT. Var läskigt första gången man skulle ta men nästa gång var jag världsvan å det är super enkelt!
Köp ersättning på pulver oxå. Semper Lemolak (som e mild för magen)
Tips är att amma å köra flaska oxå. Så pappa kan ge mat han med. Å om du skulle bli sjuk eller få tex mjölkstockning som jag fick och inte fick ut nån mat så är det inga problem..
Man blir friare å pappa mer delaktig. Tips på nappar å flaskor. MAM. Finns på Babyland å typ alla COOP Å ICA MAXI.

Resten kan du köpa när ni ska handla första gången.
LYCKA TILL!!! =)

Frippi sa...

Ni är verkligen BÄST! Tackar så hemskt mycket. Nu känner jag mig lite klokare i denna bebis djungeln :)

PUSSAR <3

Emelie sa...

Måste komma med en liten parantes.
Faktiskt så har Sandra rätt i att vi har använt dessa ialla tider.MEN jag tror att varenda läkare i detta land skulle hålla med om att dessa inte är bra för hälsan genom b.la när det gäller bildning av cancer, hormonstörningar som de påverkar. Man kan ju tycka att de borde förbjudas i så fall men eftersom det inte är tillräcklig stor mängd i varje flaska är det godkänt. Men tänk själv att smeta på detta varje dag och hela livet, så får man ju i sig en väldigt stor mängd. Idag har vi mer cancer och sjukdomar än förr. Vi har haft föreläsningar på min sjuksköterskeutbildning om just detta.
Självklart är valet fritt vad man vill ge och smörja på sina barn själv såklart! Jag tycker iallafall att det är viktigt att tänka på detta speciellt när man har ansvar som förälder. Våra föräldrar vet inget om detta, men idag vet vi genom forskning så då har ju VI ett val att förbättra hälsan.
oj, inte likt mig att reagera på andras åsikter men detta rör ju faktiskt inte oss själva utan om barnen som inte själva kan bestämma.
så nu var det sagt...! hej hopp!