onsdag 9 november 2011

Thailandstips

Snabba bud, vi bokade igår och åker redan den 30 nov. Jag har redan fått väldigt bra tips på vad man kan tänka på, men goda råd kan man aldrig få för mycket av. Vad bör man ha med sig och vad ska man tänka på? Jag ammar fortfarande så det känns som ett stort plus i värmen i alla fall.

Håller på att kolla på paraplyvagn att ta med. Referenser på Chicco liteway? Röd eller svart?



Åh vad vi längtar! Puss

14 kommentarer:

Niklas och Kikki sa...

Vi är i Thailand nu och ska va här till 22/3. vi köpte en chicco liteway, dock limegrön, som vi använder jämt. den är grym! Annars är det inte så mycket Ni behöver. soldräkt, solhatt och ett reseapotek eftersom Maja är under året. stort + att du fortfarande ammar så Du slipper tänka på det. var i Thailand ska Ni?
// Kikki

Anonym sa...

Ååååh vad avis man blir! Hur länge kommer ni bli borta? Kommer du blogga från thailandet också :P?
Kramar

Anonym sa...

http://vilahamn.blogspot.com/2011/10/restips-barn.html#comments

Cattis sa...

Vi har en Chicco. Den är grym resevagn, Vi har en blå.

Sofie och Alva sa...

Kolla om det är någon vacination Maja behöver innan. Köp en riktigt bra resevagn som jag kan låna till GC :P puss

Sofie och Alva sa...

Kolla om det är någon vacination Maja behöver innan. Köp en riktigt bra resevagn som jag kan låna till GC :P puss

Cattis sa...

Kom på ang färgen svart så funderade vi länge på den men eftersom svart drar åt sig värme så ville vi undvika den eftersom den kommer användas på solsemester och blir varm. Så det blev en blå.
Vi har ju inte varit i Thailand men i Spanien å så och jag tog med mig ersättning hemifrån att ge i värmen. Jag ammade inte då så det kanske inte behövs men jag var lite orolig för det här med vätskan. Kändes tryggt att ha svenska saker.

eliottmedfamilj.blogspot.se sa...

Vätskeersättning och vanlig ersättning om nåt skulle strula med amningen. Sen finns det nån bra salva mot bett, kommer inte ihåg vad den heter. Men jag fick en lista på bra saker att tänka på inför solsemestern från BVC när vi åkte till Spanien i somras. Ha det så skönt! Just det, vi tyckte att UV-filten var bättre att använda än parasollet.

Anna sa...

Vätskeersättning, soldräkt, solskydd, uv-filt och ge sempers magdroppar några dgr innan så blir magfloran ok.
Ta med alla favoritprylar till flygresan.
Skölj näsan med renässans saltlösning strax innan start och landning, amma sedan vid uppstigning och inflygning. Kolla med flygbolaget så kanske ni har tur och får en vagga, det e grymt.
Åå vilken tradigt lång kommentar, men det va nog allt...;-)

Anonym sa...

Vet inte om min tidigare kommentar kom med? Om inte, vill jag tipsa dig om en perfekt vagn för resan. City mini - lätt, snygg, liten och otroligt smidig! Dessutom blir den otroligt liten när man fäller ihop den. Kolla in den vettja!
Trevlig resa när det bär av!
/Erica och Ludde

Nina sa...

Vi har en chicco liteway, hur nöjda som Hellst verkligen! Inget att klaga på! Vi var i Spanien i september med våran då 8 månaders grabb och jag såg att du redan fått tipset men amma vid start och landning, ge nässpray precis innan och låt henne använda nappen så mycket som möjligt, kanon för öronen! Sen sa BVC att ta med all mat hon ska äta hemifrån men helammar du så är ju de sjukt smidigt! I övrigt tillagas barnmat utomlands med salt trotts att det är typ nestle! Vi hade med blöjor för hela resan med, vi tyckte det var bra för då visste vi att han inte var känslig mot dom å så! Dessutom mycket plats i väskan på hemresan så man kan shoppa mycke :) väskeersättning, "blöj"salva, alvedon, termometer. Mycket att tänka på men skönt att ha med sig!

Va mysigt de låter och thailand är ju helt underbart!!
Kram

Jessica sa...

Vi har den röda till våran Lea :) vi är supernöjda med den!

Familjen Semla sa...

Ni är ju verkligen BÄST! tack snälla snälla ni för alla bra tipsen, nu ska jag bara sammanställa så jag har koll :)

Vi ska till Bang Saen och blir borta i 11 dagar :)

PUSS

Anonym sa...

Jag skulle nog satsa på en resevagn som inte är framåtvänd. Det kan bli väldigt mycket intryck att åka framåt för första gången och då i ett helt nytt land. Skulle satsa på bugaboo bee + eller quinny zapp xtra :)