onsdag 21 december 2011

Sömn2

Jag behöver alla tips jag kan få! Jag har verkligen problem med att få Maja att sova om dagarna. Det tar minst en halvtimme att få henne att komma till ro, sen sover hon oftast max en halvtimme. Jag skulle vilja att hon sov två längre pass, hur göra? hur sover era 8 månaders om dagarna?

Nu har hon sovit 1,5 h, kors i taket!

8 kommentarer:

Renee sa...

Emil är likadan, man blir galen! Hoppas du får några bra tips som man kan sno:)

Moster Ida sa...

Hon vill inte som du helt enkelt ;)!
Du kan ju försöka ge de "rätta" förutsättningarna som lugn och ro, varva ner, mätt, trött etc... Men, det är ju fortfarande hon som "bestämmer" när/hur/hur länge hon somnar/sover! Härda ut Frida, närhet är kung! Vi brukade sitta i soffan och mysa och titta på nåt tråkigt dagprogram, ibland tog det längre tid innan han somnade och ibland gick det riktigt fort faktiskt :)

Sofie sa...

Alva somnar snabbast i vagnen, kan rekommendera en promenad när du märker att hon börjar bli trött så somnar hon säkert...nackdelen är att du då får gå tills hon vaknar.

Anonym sa...

Frida, Charleen är likadan är de folk här på dagarna är de lönlöst att få henne till o sova för då ska man va med! Jag brukar som föregående sa lägga i vagnen då däckar hon jämt, jag har fördel att bo längst ner så vagnen kan stå ute :/<3

Anonym sa...

Jag har i oxå haft problemet framför allt med neo han sov aldrig och tyvärr funkade det bra i vagnen men du har ju tyvärr ingen hiss:( tillslut med neo var det bara att acceptera att han inte var och är ett barn som vill sova. Ninja det bästa man kan göra med henne är att lägga sig bredvid och då sover hon och då det är lugnt och fridfullt. Idag sov hon 1 1/2 timme efter vi lämnat neo på dagis och sedan 2 1/2 runt 12 till halv tre och sedan 1 timme vod5-6. Nu håller hon på ser somna för natten

sarsjö sa...

Hej!
Ludde blir 8 mån 3 januari och jag slutade amma för 1 vecka sen. Och sover nu hela natten utan mat. Han brukar vakna 1 gång/natt och gråta till, då lyfter jag över honom till vår säng och vi gosar och somnar om. Det hela skedde "automatiskt" när jag ökade på mängden mat på dagen. Kom på att han nog gnällade för att han var mer hungrig. Har också problem med dagssömnen(har iof alltid haft) men för oss har det funkat att ge Ludde välling direkt när han vaknar, 1 timme senare får han gröt och en halvtimme efter det lägga honom i sin säng. Men bajsar han inte innan vi lägger honom så sover han garanterat dåligt, vaknar ledsen efter 30 min =( Annars så kan han i bästa fall sova 1h45min. Men vi märkte iaf skillnad när han fick mer att äta innan. Samma på em. Ge mellis 30 min innan det är dags att sova. Skriver rätt så mycket i min (Ludvigs) blogg hur vi gör och hur det går. Särskilt mycket skrev jag i dec... då var han "jättejobbig" i början men det blev bättre=) Har en vän som säger att "dom brukar vara jättejobbiga i några dagar och sen går det över, och då har dom oftast lärt sig nått nytt" Kanske händer der mycket för Maja nu... hon kanske är på väg och ska börja krypa? tänder? Oj, nu blev det ett lååångt svar. Men en klen tröst: du är inte ensam! Stor kram!

Sofia sa...

Elektra är likadan hon. Hon sover längre och "bättre" om man lägger sig med henne, annars vaknar hon efter ca 20-30 min och vill leka igen. Jag har läst i olika böcker att det är faser mellan 7-9 månader oftast som barn kan hålla på och trilskas med just sömn. Nätterna vaknar Elektra och vill ha en otrolig närhet så det är bara att lyfta över till vår säng för att hon ska lyckas somna. Man får helt enkelt härda ut tror jag :). Maja verkar så nöjd på bilderna så hon får iaf säkert den sömn hon behöver, det är man som vuxen som tar smällen hårdare och blir allmänt trött hihi ;). Hoppas allt är bra annars, kram Stocken

Angelica sa...

Det är ju som Sofia säger det kommer perioder. Jag tror där emot att man måste hitta sitt sätt. Neo sover nu idag då han är 3,5 år. Men sömn är så viktigt och framför allt för föräldrarna. Men även för barnen så pröva olika saker i se vad som passar Maja bäst. Neo har lärt sig med tiden att det blir sol om han "tror" jag ligger bredvid honom när han har somnat för jag gjordes det då han somna.