onsdag 19 december 2012

Oskriven regel?

Köper ni julpresent till fröknarna på era barns förskola? Är det en oskriven regel att man måste göra det? Är man dålig förälder annars?
Jag har svårt för smöriga gester. Men självklart vill jag visa min uppskattning till dom som har det viktigaste jobbet i världen!
En liten sak att hänga i granen vart det till Anna och Greta.

9 kommentarer:

Stili sa...

Intressant fråga!
Jag är lite dubbel i denna frågan. På ett sätt så får fröknarna faktiskt lön för att ta hand om ditt barn och du är därmed en kund. Troligtvis får fröknarna presenter av sin arbetsgivare, precis som alla andra arbetstagare. Jag tänker liksom att, hur ofta får Du en present/julklapp av dina kunder? Det är onekligen väldigt uppskattat och jag vet själv hur glad jag blir över att få en gåva från någon som vill visa sin uppskattning men att dra det så långt att det är en oskriven regel känns inte helt rätt tycker jag.

Hannis sa...

Låter jätte bra, för min del;) nä men faktiskt så förekommer de inte så mycket. Vissa ger lite ibland men de är inget man förväntar sig. Gulligt gjort syrran!

Anonym sa...

Hos oss så brukar föräldrarådet ha en liten insamling (10-40 kr) innan lucia och baserat på det så köper de något till alla fröknarna. Samma sak sker innan sommarlovet. Då fpr de en present under den årliga gårdafesten. Jag har personligen aldrig sett någon annan köpa någon privat present. Själv har jag svårt för sånt. Det känns som en annan sak då alla går ihop tillsammans.

Sofie sa...

Ett måste!;) / lärarinnan

Anonym sa...

För min del ligger det lite i min barndom, min mamma och jag åkte alltid och köpte en liten julkalpp/sommar present till pedagogerna/lärarna. Och nu är det min tur att få åka iväg med min dotter och handla present.

Cattis sa...

Vi köper varje termin. Jag har mest halkat med. typ 50 kr per person på tre så det blir nåt litet.
Men regel vet jag inte..

Anonym sa...

Jag har köpt nåt de kan ha i fikarummet. Inget till bara vår avdelning utan mest för att visa hur tacksamma vi är för den kärlek å omsorg de ger våra barn!! Denna gång blev de saffrans skorpor å lösviktste.

Anonym sa...

Vi har gjort en rolig sak. Förra julen, köpte varje föräldrapar en present, valfritt vad och valfritt belopp, men max 100 kr/per familj. Fröknarna fick sedan varsin gummikorg som vi lade klapparna i. Blev till bredden fulla och såg hur läckert ut som helst. Där stack vinflaskor upp, chokladkartonger, böcker, vackra ljus och servetter, julte, julteckningar från barnen, hembakta saffransskorpor osv.
Jag kommer aldrig glömma hur fröknarna med tårar i ögonen knappt kunde tro att det var sant. Men att i den stunden få känna sig så omtyckta och högt värderade var nog den bästa julklappen av allt.
Så tänk inte att det är smörigt. Att visa extra uppskattning kan aldrig vara fel.
Kram och God Jul till er, finaste familjen Semla!

Anonym sa...

Det uppskattas mycket och jag tycker varför inte om man nu tycker dom gör ett bra jobb.

Inget värmer mer än presenterna man får från sina barn (elever) som lärare.
/Läare nr 2