måndag 11 juni 2012

Vi myser ihjäl oss

Jag och en rödmosig bebis!



25 timmar är det längsta jag har vart ifrån Maja. Nu kommer det bli ca 145 timmar, jag kommer nog dö av saknad :(

9 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår det. Men varför tar ni inte med er Maja eller väntar lite tills hon blivit större? Det blir automatiskt lättare när de börjat på dagis för då är ni ifrån varandra under dagarna. Hon kommer nog sakna er lika mycket som ni saknar henne ;) även om hon har det bra hemma.

Familjen Semla sa...

Vi har blivit bjudna på resan av mina svärföräldrar som firar 20 år bröllopsdag. Därför åker vi när vi åker! När det gäller att ta med Maja så såg vi inte det som ett bra alternativ. Dels för att Maja kommer ha det mycket bättre hemma med mormor och morfar än om hon skulle följt med. Flygresan X 2, tidsskillnad, springa i affärer (vilket inte är poppis just nu), sitta still i vagnen osv. Sen även om alla hade önskar att ha med henne så hade det blivit lite "krångligare", alla hade fått anpassa sig och vi hade nog inte kunnat "koppla av" och se staden på samma sätt. Eller så hade det gått jättebra! Det vet man aldrig.

Min tankegång var snarare om jag skulle följa med eller stanna hemma. Men det är svårt att tacka nej till en New York resa! Hur som helst så VET vi att Maja kommer ha det toppen hemma och det är det viktigaste, jag överlever nog saknaden.

Hanna sa...

Barn anpassar sig bättre än vuxna känns det som så det är nog ni som kommer tänka på det mest att ni saknar henne, även om hon saknar er med :)
Hon får det nog bättre och roligare hemma när hon ändå är så pass liten.
Det kommer gå galant! :)

Anonym sa...

Klart hon kommer att ha det bra :) Jag är mest nyfiken över hur andra föräldrar resonerar. Det är ju lätt att hamna i sina egna tankebanor gång på gång ;) Det jag har hört är att eftersom småbarn inte har någon tidsuppfattning så kan de känna sig övergivna om de är ifrån sina båda föräldrar under flera dagar. Lika väl som att de inte kan känna om de varit borta i en timme eller åtta timmar. Någon barnpsykolog sa att gränsen vad småbarn klarar av utan båda sina föräldrar är 1 dag per år gamla de är. Sen är ju alla barn olika såklart. Jag gissar att Maja kommer att skämmas bort rejält när ni är borta.

Snälla se det inte som några pekpinnar det jag skrivit. Ville bara dela med mig av det jag hört. Bli inte heller förvånad om hon inte vill hoppa in i er famn när ni kommer hem. Min dotter ville inte kramas direkt när jag kom hem efter en längre resa. MEN jag kunde se hela hennes ansikte att hon var glad att jag äntligen kommit hem ;)

Se till att njuta nu av resan! Det är inte var dag som man åker till NY :) Fokusera på resan så kommer allt att skötas galant hemma.

Kram

Familjen Semla sa...

Jag är medveten om att det inte är optimalt att lämna så små i så många dagar. Men som sagt utifrån våra alternativ så tycker jag att vi har valt rätt! Sen träffar maja sin mormor och morfar i princip varje dag så även dom är anknytningspersoner och duger precis lika bra som mamma och pappa :)

Ja det ska bli spännande att se hur hon reagerar när vi kommer hem, är förberedd på det värsta. Det är nog därför det är sjukt jobbigt att lämna henne också.

Vi ska njuta till fullo av NY, första gången jag är där så det ska bli underbart!

Cattis sa...

Vet du Frida, det kommer gå kanon! Jag gjorde exakt samma sak förra året och A var lika i ålder med Maja. Nu var han hemma med pappa men som du skriver så är dina föräldrar personer Maja känner väl.
Jag saknade A massor men NY är en stad som slukar upp en och tiden kommer rusa.
Jag skulle nog skippa skypandet mest för att det kanske är svårt att förstå att ni är där men ändå inte men det är min uppfattning, det kanske går jätte bra.
Tröstshoppa saker till Maja, det gjorde jag och det var galet kul!
Visst A kastade sig inte runt halsen på mig när jag kom på arlanda men efter en stund hemma var det som vanligt igen.

Jag tror det är nyttigt och öva sådant man vet aldrig vad som händer och det är skönt att veta att det finns väl fungerade alternativ till mamma.

Familjen Semla sa...

Tack Cattis! :) precis vad jag behövde höra! KRAM

eliottmedfamilj.blogspot.se sa...

Klart det kommer gå bra! Ni känner ju ert eget barn bäst och hade du inte vetat att det skulle funka så hade du inte åkt. Njut riktigt mycket av NY, så njuter du av Maja när ni kommer hem! Bra att sakna ibland :)

Mathilda sa...

Anonym: Du borde skämmas.