onsdag 16 februari 2011

Föräldrapenning

Jag har börjat planera och fundera hur man ska göra med föräldrapenningen. Självklart är det otroligt individuellt hur man tar ut sin FP och vad man har för ekonomiska förutsättningar. Men ni som kan det där, har ni några smart tips och råd på hur man kan ta ut sin FP? Hur många dagar bör man ha sparade till framtiden? Så svårt att veta :)

Kram!

3 kommentarer:

Anonym sa...

När vi bestämde oss för grovplaneringen av föräldradagar så utgick vi från när vi ville skola in på förskola. Ett tips att ha med den tanken när ni grovplanerar. Vår plan föll pladask, därav mitt tjat om grovplanering ;)
Sen rekomenderar jag verkligen FK internettjänst, man får superbra översikt!

Moster Ida sa...

Ja, jag håller med personen ovan, tänk på när ni vill starta i förskolan. Sen får ni helt enkelt räkna ut hur många dagar ni har "råd" att ta varje vecka. Efter barnet fyller 1 år så måste man ta 5 dagar i veckan minst(för att skydda sitt SGI), så vill man vara hemma länge efter barnet fyllt 1 så är det bra att ha många dagar kvar då. Så mitt viktigaste råd blir nog, ta ut så få dagar i början som möjligt för att senare kunna ta ut fler-inte tvärtom som vi gjorde när vi märkte att dagarna höll på att ta slut!

Malin sa...

Jag var hemma med våran dotter 1år och sen fick pappan vara hemma i 7månader till bara för att båda ska få uppskatta småbarntiden och vi tycker synd om 1åringar som börjar på dagis.
Vi tog ut cirka 4dagar i veckan även efter att hon var 1år.