måndag 30 september 2013

Bök och stök.

Hej fina ni!
Alltså jag håller ju på att gå av på mitten av trötthet här hemma. Som jag har skrivit tidigare så stånkar, gnyr philip sig igenom nätterna och viftar med armarna. Han är aldrig tyst eller ligger still. Han sover sig igenom detta, men inte jag.

Jag behöver alla tips jag kan få! Tack :)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr har jag inga tips att ge då vi aldrig hade det problemet. Istället led jag av sömnbrist pga av kolik från 2.5 vecka till ca 5 månaders ålder. Och då snackar vi gallskrik nonstop från kl 17-strax efter midnatt varje dag. Som om inte det räckte så verkade hon inte vara i behov av mycket sömn alls :( kanske 10-20 min åt gången under dagarna och åt med 1-1.5 timmes mellanrum dygnet runt.

Men tröttheten känner jag igen. Hur jag gjorde? Försökte sova på dagarna, vilket bara blev några minuter. Istället tog jag promenader för jag märkte att den friska luften hjälpte lite. Sedan passade jag på att halvsova när jag ammade. Varje pass tog lång tid (45 min) så då passade jag på att slumra till lite. Utöver det har jag inga tips. Vi hade ingen som kunde komma och ta ut henne på promenad i en timme eller så, men finns den möjligheten för dig kanske det skulle vara något? En timmes sömn mitt på dagen är ju alltid något. Eller om Nikki oftast sover ostört kan han ta ut Philip till vardagsrummet 2 timmar innan han ska till jobbet. Och blir lillkillen hungrig under tiden kan han ju alltid få en flaska?

Utöver det så kan jag bara säga att man överlever även om det är en klen tröst :( jag fick nog totalt tre-fyra timmars sömn per dygn i 6 månader och överlevde, nätt och jämt.

Lycka till!

Anonym sa...

Hej!

Har inga egna erfarenheter men har släkt i USA och där är det väldigt populärt att linda in bebisen.
Det finns tom speciella filtar för detta, swaddle blankets tror jag dom heter, men som sagt har inga egna barn å ingen erfarnhet alls utan bara vad jag fått berättat för mig.
Man liksom lindar in barnet i filten för att dom ska känna sig trygga, ombonade och som i magen vad jag förstått och det ska, iallafall i Usa, vara toppen för bebisar som stökar runt.

En annan tanke kanske vore ett nest, då märker i iallafall inte av stöket kanske...

Hoppas ni hittar något sätt!
Kram

Voonkan sa...

Här började vi med kolik under en längre tid och nu är det nappen som åker ut hundra gånger per natt och då ligger han och flaxar och bökar. Så upp, i med napp, lägga sig, somna om en kort stund och sen om & om igen hela natten. Börjat lägga han mellan oss men då sover jag sämre för att han ligger där. MEN slipper springet mellan sängarna så somnar om snabbare.

Så alla tips om bättre sömn kommer även jag hålla koll på här bland kommentarerna.

Lycka till! Hoppas du får det lättare snart. Men så länge: Hejja dig!

Voonkan sa...

Glömde skriva mitt tips: våga be om hjälp!
Be om att någon tar en promenad eller något annat med den lilla på dagen så du kan vila. Att sova när barnet sover är lättare sagt än gjort, för få tänker man alltid på allt annat "tvätten måste hängas, middag måste tas fram" mm. Men en tid där INGA måsten finns. En tid där du bara kan vara. Om du sover eller om du tar världens härligaste dusch. Den tiden är mer värt än guld! Att bara få andas och samla nya krafter för en liten stund till.

Jag bad inte om hjälp förns jag bröt ihop och folk runt mig sa åt mig att dom finns där och tillslut tog med sig Melvin utan att jag bad om det. Och det tackar jag dom för än idag. Jag tog världens längsta dusch och la mig på soffan och bara sappa mellan kanalerna. Sen när han kom hem igen efter ca 2 timmar så hade jag nya krafter för att orka ett tag till.

Anonym sa...

Lite små tips bara!
Vår son flängde också med armarna och lät som en gris på nätterna.
Om nikki tar honom på kvällen till 24 kanske så får du lägga dig i bra tid och sova ostört i 3 timmar eller så! ( männen behöver ju så mycket sömn för att arbeta ;)
Även om du inte får sova så länge så får du en djupare och sammanhängande sömn.
Under helgen kanske nikki kan ta honom längre pass men komma över med honom vid amning.
Lite småtips som vi körde med när sömnenbristen skrek dom mest.
Sömnen är så viktig för oss alla!!!
Lycka till!!!!

Anonym sa...

Vi hade samma problem med våran lilla!

När hon var ett par veckor började hon plötsligt göra en massa ljud när hon sov på natten. Det var omöjligt att sova då det var såpass högt! Konstigt nog var det aldrig så då hon sov på dagtid. Det ända som hjälpte var om hon fick ligga inntil mig, men sen när vi åkte på semester fick hon sova i vagnen på nätterna och då blev det faktist bättre. Efter 4-5 veckor sov hon som "normalt" igen, himla skönt!
Jag läste allting jag kunde hitta på nätet om andea bebiser som också var lite stökiga på natten, gemensamt för typ alla var att det blev bättre efter några veckor/nån månad. Så håll ut, det går nog över snart! :)

Lycka till!

Denice Fossli sa...

Usch vad jobbigt Frida! Lider verkligen med dig, vet att man inte är en hel människa när man inte får tillräckligt med sömn.

Går det inte att ställa hans säng i typ änden av rummet så du inte "hör" hans stök lika högt eller kanske allra helst i eget rum? Men att du fortfarande kan höra när han behöver mat eller blir ledsen. (Kanske kan ha en babywatch i det "egna" rummet också)
Vet att när jag var liten höll jag också på så som Philip gör. Och för att både mamma och jag skulle få bättre sömn fick jag sova i eget rum, och då sov både mamma och jag bättre. =)