tisdag 29 oktober 2013

Komma till ro.

Från att ha hatat vagnen till att han oftare och oftare kan somna själv i den på dagarna utan att vaggas. Heja! Nu har vi bara ett problem kvar, att få honom att komma till ro på kvällarna. Hur har ni nattat era barn? Framförallt ni som har barn som inte tar napp. Maja kunde somna själv i sin säng med nappen från dag 1.

8 kommentarer:

Fiffi sa...

En till som behöver tips å råd!

Anonym sa...

Önskar jag hade lite tips att ge, men lilltjejen ville aldrig somna själv innan hon var närmare året. Då kunde hon somna till dagsvilan själv. Än idag (4 år gammal) kan/ vill hon inte somna själv på kvällarna. Hon var prematur bebis och hennes behov av närhet dygnet runt var enormt. Idag är det bättre, men personligheten sitter kvar än. Mitt enda förslag är att låta det ta den tid det tar. Oftast (om inte alltid) finns det en anledning till varför vissa barn behöver extra mycket närhet. I vårt fall handlade det om en liten ängslig tjej som ville veta exakt vart vi var hela tiden och det gjorde saken inte bättre av att hon var/är extremt nyfiken av sig. Hon ville aldrig missa något. Vem har tid att sova liksom? ;) Hon sov kanske totalt 9 timmar per dygn som spädis så sömn behovet var minimalt ;)

Så håll ut. Perioden då de vill vara nära nära hela tiden kommer inte tillbaka. Även om det är svårt att tro så kommer man att sakna den tiden :)

Familjen Semla sa...

Problemet är att han inte kommer till ro genom att vara nära heller :( så det är liksom inget som funkar. Hade gärna fått sova i famnen om han bara somnar. Nu däckar han oftast tillslut av utmattning vid bröstet efter 1-2 timmars kämpande.

Sova själv kan inte maja heller :) gick bra fram till hon va 5 månader sen ville hon att man ska ligga bredvid.

Anonym sa...

Dottern somnade faktiskt inte av sig själv i famnen heller. Om jag inte minns fel så gick vi runt med henne i famnen i ett mörkt vardagsrum från kl 23-01 varje kväll för att hon skulle somna. Sedan sov hon typ en timme innan det var dags att äta (det gick aldrig mer än 1-2h mellan varje måltid dygnet runt). På dagarna somnade hon av sig själv ibland i min famn efter en massa vaggandes. Och det var aldrig en sak som fungerade två gånger. Skit frustrerande var det.

Anonym sa...

Pröva att amma och gå och gunga samtidigt med en filt över. sen tycker jag hör och häpna att du kan låta han sova på mage sen när du lyfter han till sängen eller vagnen. Ta bort kudden om du själv inte sover samtidigt så kan du hålla koll på honom.

Eva-Maria sa...

Skönt att han kan somna i vagnen! Gör han det utan napp? För i så fall skulle jag testa att få honom att somna i vagnen på kvällstid, kanske i ett babynest som ni sen bara lyfter över försiktigt till er säng. Eller utan om han inte är så lättväckt.

När man själv är som tröttaste på kvällen så vill man bara att dom ska sova på 5- minuter. Gry hade ju magproblem och skrek från 21-01 ibland :/ Och då tog hon inte heller nappen. För vår del fungerade babysittern, hon sov i den till första andra amningen.

Lycka till familjen Semla, ni är så fina tillsammans.

Anonym sa...

Vill ni ha fler barn?

Anonym sa...

Så svårt det där!
Vår tjej, nu 2år, somnade oftast i vår famn vid kvällsamningen och vi la över henne, första tiden i moseskorgen sedan i spjälsängen.
Har nu också en liten lillebror, 6mån, vi har haft precis samma "problem".
Ingen napp-bebis. Däremot en liten kvällsmänniska!
Dotterna har alltid ich fortfarande somnat vid 19.
Med lillkillen har vi gjort nattningarna på samma sätt som med dottern och vid ungefär samma tider men när det inte fungerade alls blev vi väldigt osäkra.
Men faktum ät att lillebror inte alls har samma sömnbehiv som storasyster och behöver tydligen inte lika mkt sömn. Han vill görna vara uppe och somnar sen 3 mån utan problem mellan 20-21.
Kanske kan det vara samma för er lillebror?
Hoppas ni huttar något som funkar för er!
Lycka till'