lördag 7 december 2013

Tips

Vi har försökt med flaskan varje kväll nu, både med bröstmjölk och ersättning. Det är som med nappen, han fattat inte. Rynkar näsan och tycker att det är jättekonstigt att ha något i munnen. Jag är egentligen inte i behov av att vara ifrån honom men det hade ju varit så kul om vi kunde fira nyår med Hanna och Niklas i Bangkok och sova kvar på hotell. Någon som har tips?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Har du provat olika flask nappar? Kanske skölja/gnida in flasknappen m bröstmjölk? Någon annan än föräldrar mata?
Bara några funderare som kanske hjälper om ni inte redan gjort det.
Kram Anette.

Anonym sa...

Prova att lägga honom vid bröstet och precis när han ska gapa och ta bröstet så sticker ni in flaskan.

Kan också pröva detta:
Om nån är berädd att ge honom flaskan och den andra står redo med en "spruta" som man ger flytande medicin med. I denna sprutan ska det finnas lite mjölk.

När han gapar sprutar den ena in lite bröstmjölk medan den andra ganska samtidigt tar flaskan.

Hoppas det löser sig!

Moster Ida sa...

Vi hade dr Brown flaskor, Isak gillade särskilt dem med "wide neck" som hade en bredare botten på nappen, pröva dem! Kram

Anonym sa...

Prova att ge flaskan när han sover. Förtydligar det hela lite, min yngsta son V.ä.g.r.a.d.e flaska så jag började med att amma lite, så han inte var lite mätt bara, sen nör han somnade tog jag upp honom och gav flaska, slukade hela (i sömnen). Två dagar höll jag på så, tredje dagen tog han den vaken och sedan dess inga problem! Lycka till!

Anonym sa...

Prova på morgonen när han är som hungrigast!
Det funkade för mig, gjorde så varje morgon i 5 dagar.
Sen var det inga problem. :)

Anonym sa...

Vi stoppade flaskan i munnen & lurade vår lilla till att suga genom att spruta in lite bröstmjölk/ersättning i mungipan med hjälp av en liten "medicinspruta"

Sandra (Mio) sa...

Ibland är det ju lättare att papppan tex eller någon annan som inte luktar bröstmjölk ger flaskan. Men det har ni säkert redan tänkt på... :)