onsdag 17 augusti 2011

Trött mamma!

Maja har alltid i sitt 4 månaders gamla liv sovit bra, till för en vecka sedan. Istället för att vakna och äta en gång vid 4-5 tiden så vill hon ha mat varannan timme. Så ofta vakna hon inte ens för mat när hon var nyfödd! Vad har hänt? Blir hon inte tillräckligt mätt eller vill hon bara ha närhet?

Mammas nattmonster



7 kommentarer:

Frida sa...

Min kompis bebis är också 4 månader, och han gör precis likadant. Han har alltid sovit bra, men nu sover han oroligt och ska ha mat titt som tätt.
Det är säkerligen en 4 månaders kris, det händer ju så mycket då.
Härda ut ett tag till, så är nog lilla Maja snart som vanligt igen :)

Jessica sa...

Det var precis samma sak med min lilla tjej när hon var runt 4 månader :) det går över jag lovar! :)

Jossan med pelle sa...

Heej! Pelle är likadan!! Han vill ligga på mig å gärna med bröstet i munnen hela natten.. Vaknar hela tiden, grymtar och knölar.. Funderar oxå på om han inte kan vara mätt.. Jobbigt är det iaf men jag hoppas det går över! När man börjar med välling sedan så kanske dom håller sig mättare men det är ju ett tag kvar... Kram

Anonym sa...

Hej Frida!På BVC säger dom att bebisar kommer in i perioder då de vill ha mer mat för att det växer och behöver mer mat än tidigare. Då måste bebisen suga mer för att det ska bildas mer mjölk. Efter ett tag är allt som vanligt igen. Eller så vill hon helt enkelt bara mys med sin mamma.

Anonym sa...

Hej Frida !
Som föregående skrivare har jag också fått samma förklaring. När barnets näringsbehov ökar behöver dom mat oftare och tätare. Det lugnar till sig efter ett tag när barnets behov och mammans produktion är i balans.
Kommer säkert ske någon mer gång innan du slutar amma .

Sofie sa...

Samma med Devin, han är född 12 april. Har läst i boken "Att växa och upptäcka världen" om alla utvecklingssprång, och det är ett stort nu runt 19 veckor. Kan börja lite tidigare också. Sömnen påverkas, dom äter antingen mer/mindre, blir klängigare, lite gnälligare o lätt uttråkade. Såklart reagerar alla bebisar olika på dessa språng men det är lite av de iallafall.

Familjen Semla sa...

Tack för tipsen och va skönt att höra att jag inte är ensam ;) Håller tummarna att dom sover bättre snart!