söndag 4 mars 2012

Bilbarnstol

Det är på tiden att vi köper en ny bilbarnstol. Maja är på väg att växa ur den gamla och tycker inte att det är alltför kul att sitta i den. Så nu måste ni hjälpa oss i djungeln. Vilket märke ska man ha? modell? ny eller begagnad? och så billig som möjligt, helst gratis!

Så här arg blir Snorpan när hon måste ner i bilbarnstolen.

11 kommentarer:

Frida sa...

Vi köpte en Britax Hi-Way till Miranda, det verkar vara en populär stol och vi är JÄTTE nöjda med den! Lätt att montera i bilen, lätt att ta i och ur barnet och dessutom ser hon ut att sitta jätte skönt i den. M hatade också babyskyddet tillslut, men älskar att sitta i sin nya stol :)super nöjd är hon! MEN det bästa utav allt, den är nedsatt i pris, 1995:-, bättre stol till det priset går nog inte att hitta. Den är nedsatt bara för att det kommit en nyare version, men den nyare var det kampanjpris på på jollyroom nu såg jag, för bara nån hundralapp mer :)

Anonym sa...

Köp absolut inte begagnad! Man vet aldrig vad dom varit med om även om säljaren hävdar att den är säker.
Om man krockat eller bara så lite som tappat stolen i marken måste man byta enligt affärerna. Detta är inget säljknep för merförsäljning då man oftast får byta, mot uppvisat kvitto, helt gratis!
Så lita inte på begagnat när det gäller sån säkerhet!

Vi har en jättebra MAXI COSI som man kan ha i både sittläge och ligg. Det är perfekt när dom små behöver sova behagligt i bilen. Du drar bara i en spak så rullar den mjukt till liggläge å lika så till sittläge :)
Kostar runt 2500 kr men sååå värt om man vet att det är en behaglig stol å att den har en säker bakgrund.

Nej! :) jag säljer inte bilbarnstolar :) ha ha!
Men vet hur vilsen man kan va när man ska köpa nytt å hur glad man blir när någon, ärligt, kan rekommendera ngt varmt! :)

Lycka till! Å stor kram
Sandra

Lycka till! :)

Jennifer sa...

Maxi-cosi är den bästa. Dom andra är för raka så när barnet somnar så åker huvudet framåt och de blir jätte jobbigt för nacken. Brio är sämst !

Cattis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Cattis sa...

Vi har en be safe med isofix. Köp med isofix, så mycket bättre att montera.
Jag är mycket nöjd med den vi har. Den har två lägen så det är inga sovproblem.

Stili sa...

Haru tänkt på detta:
http://barnibil.if-sakerhet.se/?gclid=CKfx7rfIz64CFW8umAodqjmZ-Q

Angelica sa...

Jag har en axkid till ninja den har tre lägen på sig jag har iso fixer kostade 4000 något men utan kostar dem typ 3000 neo hade graco cosmic comfort kostar 2995 brukar ha kampanj 1895 köpte jag den. Men neo e större och va större en ninja därför olika stolar och storlekar . Hannah Graaf har bloggat om axkid. Kolla vi föräldrars hemsida lycka till i djungeln

Natalie sa...

Be safe, med iso fix. Hur bra som helst. kolla gärna så att ni kan montera den i bilen bara :)
Vi hyr Leahs genom vårt försökringsbolag fördryga 100 i månaden. sen skickar man tillbaka den när man behöver uppgradera till en ny stol. Då får man den sista stolen av dem gratis. Bra deal? Jo men visst :)
Hoppas allt är bra med er!

Familjen Semla sa...

Tack tack tack för hjälpen! Jag har vekrligen noll koll på detta. Så jag får åka och "känna, klämma" lite i butik och sen köpa en NY! :) tyvärr kunde man inte hyra bilbarnstol genom vårt försäkringsbolag :( annars var det en grym ide!

PUSS

Cattis sa...

Jag hyr inte genom "mitt" försäkringsbolag, det är inga problem att bara hyra stol, bara en tia eller två dyrare :) Jag har Stilidealen, mycket smidigt. 119 kr i månaden och sen får man nästa när man är redo.

Anonym sa...

Om du köper ny så kanske detta vara lite tips på frågor, och saker att tänka på:

- Kommer Maja bli en lång tjej? Stolarna är olika långa
- Hur mycket plats finns det i bilen? Mer lutning tar plats, stödben tar plats
- Be att få "provmontera" eller iaf provmåtta med en stol. Om ni ska ha stolen bakom passagerarsätet så finns risken att passagerarsätet blir obrukbart.
- Ska den kunna vara både framåt och bakåtvänd?
- Kolla krock-videor med bilbarnstolarna. Görs tester med jämna mellanrum. Googla "test bilbarnstol 2012" klicka på videor. (några stolar är läskiga att se i krock)

Hoppas ni hittar en stol som passar er!
/Cecilia