tisdag 12 mars 2013

Gravid med nr.2 (nr.3)

Det är ju lite skillnad! Både Majas och Ebbas graviditet så planerades det, pratades namn och man drömde sig bort till livet som mamma. Nu springer tiden iväg och man lever mest för att få ihop vardagen och njuta av den lilla tid man ändå spenderar med sin familj.
Man har ju inte lika många frågetecken som med  första barnet, känns som man är värsta rutinerad på det mesta. Men "tvåbarnschocken" kommer nog oavsett hur rutinerad man tror att man är ;)
Något jag undrar över är dubbelvagn! Hur har ni tänkt ni som har tätt mellan barnen? Maja kommer nästan vara 2, 5år. Har funderat på donkeyn men gillar ju inte sittdelen. Maja var förstor för den redan i höstas, å andra sidan kanske hon mest kommer åka till och från förskolan. Men då kanske det räcker med ståbräda? Svårt hörrni.

11 kommentarer:

Mathilda och Melker sa...

Alltså jag tycker också det är jätte svårt för Melker kommer också vara 2,5 när våran bebis kommer, vi har varit och provat donkeyn men vi gillar inte heller sittdelen då den är väldigt liten , man vet ju inte hur mycket 2,5 åringarna kommer vilja åka vagnen. Men min sambo är
Väldigt inne på Phil and teds som funkar utmärkt som en vagn när Melker har bestämt sig för att inte åka alls. Och den funkar utmärkt till två kids och tar inte så stor plats som alla andra dubbelvagnar gör. Man vill ju fortfrande gå in i butiker utan att man ska be omursäkt för att komma fram. Men lite så.. Men nackdelen med Phil and Ted är att när lille bebis är liten kommer den få ligga i en mjuklift då jag är lite anti det, känns inte lika säkert som en hårdlift. Och Melker kan man bara fälla ett litet steg om han skulle somna i vagnen så han får inte helt ligglägge. Alltså det är så svårt. Det vi är ute efter är en vagn som inte tar allt för mycket plats, en vagn som kan användas för ett barn när den andra är
För stor så man inte behöver köpa ytterligare en ny vagn då... Dela gärna av er om era idéer :)

Anonym sa...

Har ni kvar er vagn ni hade när Maja var liten? Den kan ni ju köpa ståbräda till om hon inte är så sugen på att åka vagn längre. När ni är två kan ni köra varsin vagn (kanske inte helt optimalt men ändå). Annars vet jag att en kollega hade en Baby Travel dubbelvagn. Kommer inte ihåg vilken modell, men den hade stora snurrhjul fram. Hon var nöjd med den även om den var aningen bred i affärer med lite utrymme.

Anonym sa...

Vårt absolut bästa köp är vår baby travel syskonvagn. Det är 2 år och 3 månader mellan mina barn och har man bråttom till dagis (för oss som inte åker bil/körkorts lösa) så är det toppen att båda ungarna kan sitta och man kan köra på i ett tempo som korta ben inte hinner med. Går Även att få i liggläge, den rymmer rätt långa ben så själva sittdelen är inte liten. När det är en spädis så fäster man en ställning och har en hård ligglift och då kan man dessutom använda både liftens sufflet och sittdelens sufflet som skydd mot solen. Sen så har jag redan fått erfara en del av dessa så kallade ålderstrots år både 1,2 3 och 4 och är nu inne på 5:e året och många gånger innefattar gående en riktig kamp med gnäll om att man inte vill/kan eller orkar gå, benen är trötta och det ena med det tredje, ett annat dilemma är då de står fast på en punkt och prompt vägrar att röra sig ur fläcken och att bära en unge på x antal kilo (som dessutom protesterar emot att bli buren) och köra en vagn är inte alltid helt lätt och god forbid kanske även en grinig unge som redan sitter i vagnen, då är det kanon att slänga upp även den äldre på vagnen OM man nångång vill komma till slutdestinationen:P Den är rätt bred men inte större än ett standard dörrmått och den tar rätt stor plats i bilen. Men då vi behövt mer utrymme har vi använt vår "singel"vagn med ståbräda, så kan man använda vagn efter behov. Ska du till exempel iväg i ett par timmar och vet med dig att ungarna kommer att behöva vila så är det ju toppen när båda kan sussa i en och samma vagn. Kan ju bli rätt jobbigt att ta en middagslur på en ståbräda ;)

Elsas mamma sa...

Hej på er!

Vi har iochförsig bara 2år mellan våra knattar och kör på syskonvagn, donkyn.
Storasyster går mycket men behöver få möjligheten att sitta om hon vill, dessutom sover hon firtfarande middag och då är det toppen.
Vi resonerade lite såhär att på vintern är vi inte ute i så långa perioder att storasyster inte kan gå men vi könde ändå som sagt att hon skulle kunna,
På sommaren när vi är ute mer än inne och ofta ute på äventyr tror jag det kommer bli optimalt med syskonvagn!
Känns lite bökigt att köra varsin och dessutom blir det väldigt trångt i bagaget haha...
Det var våra tankar, lycka till i 2barnsdjungeln ;-)

Veronica sa...

Vi kommer ha 21 månader mellan våra.
Vi har köpt en syskon vagn. En Urban jungle duet :)
Den är ganska smidig och endast 63 cm bred.

Filippas mamma

Anonym sa...

Vi kommer ha 22 månader mellan våra. Vi har köpt en city select. Ligglägge finns för båda barnen och sittsarna går att kombinera på olika sätt. Det går även att göra vagnen till en enkelvagn. Vilket jag tror är toppen när storasyster är på förskolan! Den är ganska smidigmen lite lång. Billigare än donkey. jag hat dock inte provkört med två barn än så kanske kan återkomma med mer info då. Urban jungel duo var vi först inne på men ändrade oss i affären. Duet skulle jag inte rekomendera då den blir väldigt trång för det äldre barnet redan efter två år! Duo kändes väldigt stor även om den fungerar med stockholms måttet. Jag skulle aldrig klara av att lyfta in den i bilen själv. Kändes som ett skepp! Men alla syskonvagnar har för och nackdelar. Jätte svårt!

Josephine Lindqvist sa...

Jag skulle precis som du vara sugen på donkeyn .. Den är himla fin men sittdelen är sååå liten.. Tycker att Pelle är för stor för cameleons sittdelen och den är större.. Eller bredare. Synd för donkeyn är ju så bra då du kan göra den till en enkelvagn. Grattis förresten, roligt med en bebis! Kram

Jessica sa...

Hej!
Grattis till bebisen i magen :)
När vi fick barn nr två så köpte vi syskonvagnen Urban jungle duo och vi är såå himla nöjda med den. Våran stora tjej som blir 3 i sommar sitter jätte bra i den och hon är ändå ganska lång. Den är lätt, smidig och tar sig fram överallt tack vare dom lite större däcken. Barnen älskar även att sitta bredvid varandravoch busa när vi är ute och går :)

Hoppas ni hittar nån vagn som passar eran lilla växande familj :)
Ha det gott!

Kram Jessica

eliottmedfamilj.blogspot.se sa...

Vi har 13 månader mellan våra och har en Urban jungle duet. Den är 63cm bred, så det är lätt att komma fram överallt (lika bred som UJ singelvagn). Är verkligen jättenöjd! Hade en iCandy peach syskonvagn innan, men att ha barnen sittandes "ovanpå" varandra är verkligen inte att rekommendera. Det funkade så länge bebisen inte är så intresserad av att titta på nåt, men när hon/han är typ ett halvår så är det inte så kul att stirra in i ryggen på den som sitter framför! Lycka till, det är en djungel :)

Kikki sa...

Jag har 2 år och 3 månader mellan mina tjejer och jag hade aldrig ett behov av en syskonvagn.
När sambon var ledig hade vi varsin vagn om vi skulle nånstans där man verkligen behövde vagn (hon hade slutat sova middag).
Köpte en ståbräda men den användes aldrig, hon var ju stor tjej nu tyckte hon och kunde glatt gå :)

Sen beror det väl på hur och var man bor, om man åker mycket buss eller tar bilen eller om man har gångavstånd till det mesta, här i Sjöstan är det ju hysteriskt mycket vagnar, syskonvagnar framför allt och vi har dagis på Söder så det blev en del bussåkande, det hade aldrig gått med en syskonvagn :P

Frida sa...

Jag är ju helt såld på våran donkey, tycker den är kanon! Sittdelen är liten, men M får plats med overall och alltihop, och hon är ändå rätt stor, så jag tycker den funkar. Så himla praktiskt att vagnen är så pass liten som den är, man kommer ju igenom alla dörrar och den funkar att shoppa med ;) det är bara donkeyn och en syskonvagn som heter Bozz som har vändbara sittdelar! Hoppas ni hittar en passande vagn :)