måndag 4 mars 2013

Trotsunge

Det har kommit smygandes och det känns som om det här bara är början. Vi har en bestämd liten dam som försöker styra och ställa hela tiden. Nu gäller det att sätta gränser och samtidigt välja sina fajter, puh! Sen är hon så mammig så jag blir alldeles matt. Däremellan är hon alldeles sprallig,  det svänger fort med humöret kan jag säga.
Hur är era 2 åringar?

3 kommentarer:

eliottmedfamilj.blogspot.se sa...

Vår tvååring är också en väldigt bestämd ung herre! Ska göra allt själv (borsta tänderna, skära sin mat, gå själv och inte åka vagn!). Allt är "min, mitt, mina och jag hade den först", samtidigt som vi sjunger, dansar och myser som aldrig förr! Lägg till att jag även har en ettåring här hemma som är i den där åldern när man klättrar, drar och sliter i allt ;)

Anonym sa...

Väldigt bestämt och vill inte sitta still länge. Kan själv min tur! Speciellt när kläder ska på och av vill själv men blir väldigt arg när det inte går. Får absolut inte hjälpa till fast hon är hur arg som helst. Men det är då dom lär sig ;). Helt okej när tiden finns, jobbigare när man har bråttom...

Anonym sa...

Ha ha ååh vad jag känner igen det sär alltså! Min Mio är likadan. Våran son är ensamt barnbarn än så länge på min sida då alla mins tre syskon, mina föräldrar
Och än en hans farmor och farfar passar upp på honom i stort sätt jämt så han är oxå vab att köra med alla och att alla vill behaga honom.

I helgen drog kg bort pappret från hans yoghurt och det skulle han så klart göra själv. Så det var bara att hämta en ny yoghurt i kylen och låta han göra just själv. À ha sabla unge alltså!
En annan dag lät jag honom öppna själv å råkade stoppa ner skeden vilket jag inte heller skulle gjort :)
Men som du säger. Vi väljer våra fighter noga. Har man ett energiskt barn som vi prova på allt ovj höder
Mycket rubt omkring så blir det ju lite så.
Så i mån om tid och ork låter vi honom göra saker själv som inte är farligt typ! :)
Även han är inne i en jätte mammig period just nu. Vilket är både frustrerande och väldigt mysigt! Mycket hålla om, pussas och kramas.

Kram Sandra och Mio