torsdag 25 mars 2010

Profylaxkurs

Ni med erfarenhet, ska man gå en profylaxkurs eller inte? Har ni haft användning av detta vid förlossningen? Tips på bra kurser? :) trevlig kväll!


4 kommentarer:

Natalie sa...

Jag klarade mig bra utan! Men det finns ju säkert en anledning till att dem finns :)

Moster Ida sa...

Vi gick på en tretimmars förlossningsförberedande kurs på Atmajyoti yoga på Nortullsgatan. Har aldrig yogat i hela mitt liv(inte Kim heller!)men den var faktiskt bra, ingen yoga utan mest bra tips(energigivande kost bla.) och lite andningsteknik,typ profylax och det räckte alldeles utmärkt för mig! Hon som höll i kursen hette Marie och är barnmorska på BB Stockholm och gravidyogainstruktör. Vi tyckte profylaxkurserna var så himla dyra, det kändes trist att lägga så mkt pengar på det.

Cattish sa...

Valde bort den då alla sa att man klarar sig bra utan. Jag får dock återkomma i frågan. Det finns en bok och DVD som heter Innan du föder. Den ska vara jättebra som förberedande, tänkte köpa den men det har inte blivit av.
Jag tycker min vattengympa med förlossningförberedande övningar hjälper mig sen säger alla att har man tränat någon sport regelbundet så kan man andas, det är ju i princip samma andning.

Hanna sa...

Sluta oroa dig Frida, det kommer gå strålande!