fredag 13 januari 2012

Snutte eller inte?

Maja har ingen snuttefilt eller så, hon har nappen när hon ska sova. Vilket är dumt för hon vaknar av att hon har tappat den vid den ytliga sömnen. Men hon kommer inte till ro utan den så den får hon ha kvar tills hon är redo.

Nu börjar jag fundera på om man ska försöka införa en snuttis? Jag tänker att hon kanske kan somna själv om hon har en? Eller? Vilka är fördelarna? Har era barn snuttisar?

6 kommentarer:

Caroline sa...

Ebba har två snuttefiltar, en som hon leker med och en hon sover med, den är jättebra, vi lägger den nära ansiktet över halva ungefär och så vet hon vad som gäller och somnar på en gång , då kan vi även natta henne när vi inte är hemma eftersom snuttisen är som hemma för henne, nåt hon känner igen! Hon har också napp fortfarande men när det väl är dags att ta bort hoppas vi att snuttis blir bra substitut!:)

Isabell sa...

Av egen erfarenhet då jag va snutefiltsfreak och hade på äldre dar 5st, PÅ SAMMA GÅNG!!!!
Vad jag vet och har minne av så dög snurtefilten som "närhet".. Nackdelen var att jag skulle ha med mig den/dom överallt och var svåra att vänja av men så är det väl med allt, napp, välling eller gosedjur.. Sånt växer man väl ifrån?

Klart Maja ska bli snuttisbar :D <3

Anna sa...

Min dotter har haft sin filt sen hon var tre mån(är nu fyra och ett halvt)då la vi den som "skydd" mot att nappen skulle trilla ur. Hon sover på sidan. Den är en typ av trygghet när hon blir trött eller är sjuk. Likadant med sonen som haft sin sen han föddes. Mysigt tycker jag.

Anonym sa...

Våran son har haft snutten live över pannan sen han var nyfödd. Han vet att när vi läger sen så runt honom så är det natti natti. Han har napp oxå.
Nackdelen är att vi bara köpte en. Försvinner nappisarna kan man köpa nya var som helst typ!
Men försvinner snuttis då kan man få ett helvete.
Tänk på det! Skulle inte införskaffa en snutte eller gosedjur om jag var er. Då hon klarat sig utan!
Kör på med nappen.
Varesig som har snutte eller ej så sover många barn lite oroligt vissa perioder.
Ni verkar ju verkligen vara toppen med lilla Maja å ni är hennes största trygghet. Tror det viktigaste för att få ett tryggt barn är att ge den massa kärlek å finnas där.
Lycka till! <3
Sandra
Lycka till :)

Angelica sa...

Ninja har snutte och napp hon tog knappt napp i början och då vart det snutte som är mina gamla Gina tröjor jag har 4 som jag byter av med jag tvättar dom och sp använder jag den typ en dag hemma sedan har hon den det e enkelt då det finns fler och dom luktar mig :) neo har aldrig velat ha snutte men napp och hans trygghet är mina öron vilket är förjävligt nu:( sår och smärta. Så snutten känns bättre då det inte är jag :)

Lycka till

Familjen Semla sa...

Tack för att ni delade med er! Får se om hon
kanske tar till sig någon snutte själv. Avvaktar med att införa en :) Puss