lördag 25 augusti 2012

Redo för höst!

Tack, tack, snälla ni för att ni tar er tid att tipsa med en massa bra tips. Ni är underbara!

Jag skrev ner kommentarerna och så åkte vi till kista för att shoppa. Det vart PoP. En skaloverall som har vattenpelare på 10 000, alltså 100% vattentät (behövs inga galon!) den har en avtagbar fleecedel inuti, så den kommer troligtvis hålla hela vintern i Stockholm (med ullunderställ och lager på lager). Två fleecetröjor, halsduk, ullsockor och vindtät mössa. Mössan hade Maja en likadan under hela förra hösten, som verkligen var toppen!


Nya gummisar från Everest.


Nu klarar hon nog hösten utan att frysa och bli blöt :)

6 kommentarer:

Moster Ida sa...

Bra köp! Köpte ni en märkpenna oxå..? Märk ALLTING, saker har en tendens att försvinna. Isaks namnmärkta(!) yllebyxor från PoP försvann i slutet på vintern, jag satte upp lapp i hallen på dagis när vi inte kunde hitta dem någonstans! Två veckor innan midsommar låg de på bänken i hallen när jag skulle hämta, vafan, vem gör så?! Frida, du kommer behöva tjata på Niklas de dagar han hämtar, skicka typ sms efter lämning vad Maja hade på sig så att han får med allt hem när han hämtar, kan låta konstigt men det är ett sätt att få det att fungera och inte behöva ruinera sig på PoP ;) haha

Anonym sa...

Håller med om att allt måste märkas! Olyckligtvis försvinner trots det kläder. Vi har alltid kört med namnlappar som man syr fast. Det är en del extra jobb men det är så mycket bättre om kläderna ska ärvas eller säljas senare. Var på jakt efter en reserv overall en gång och ville då köpa begagnat, men struntade tillslut i det eftersom de flesta var söndermärkta med penna med både ett och två namn.

Anna sa...

10 000 vattenpelare är inte 100 % vattentätt så du inte blivit lurad och blir besviken sen. 25 000 vattenpelare = 100 % vattentätt. Så ett galonställ kanske behövs ändå!!

Familjen Semla sa...

Jag har beställt namnlappar man stryker på och märkpenna :) så tåkigt när saker försvinner!

Anonym: Det var det hon sa till oss i butiken och att dom
har gått igenom en mängder tester. Men jag har ingen erfarenhet av pop så man vet ju aldrig. Sömmarna är tejpade så det ska hålla tätt. Får hålla tummarna att hon har rätt :) Vad jag har förstått så har galon en vattenpelare på 5000mm? Men att det är bättre om man ska sitta still i en vattenpöl och håller sämre när man rör på sig? Hur som helst har vi självklart även galon så det går att välja efter väder :)

Anonym sa...

Hej! Jobbar själv på förskola och rekommenderar er att ha galonbyxa över också! eftersom barn gärna vill sitta i pölarna och då läcker det igenom på dessa kläder. Så vill man vara 110% säker så kör man på dubbla!:)

Lycka till med allt:)

Frida sa...

Fin fina kläder! Kommer bli toppen de där! :) vi kör också på POP, tycker det både är bra och fint. Ska iväg och handla galonställ och stövlar i veckan! Så mkt att fixa med nu inför dagis :) kram!