fredag 24 augusti 2012

Tips

Nu behöver jag era tips igen :) vad behöver man inhandla inför ur och skur premiären? Och vilka märken rekommenderar ni som håller värmen inne och vätan ute?
I ur och skur ;)

Vill gå "uuuut"





Vinkar till skolbarnen











Puss och hej!

17 kommentarer:

Cattis sa...

Jag tycker nog vind fleece är en mycket bra grej. Jag har från PoP och dom fungerar mycket bra.

Anonym sa...

Allt från pop skulle jag säga. Men det är dyrt. Kan även rekommendera KappAhl's ytterkläder. Vikings höst och vinterskor köper vi alltid till vår tjej. De kostar en del, men oj vad bra och varma de är. Vi köper de hos Barnskospecialisten vid St Eriks plan.

Det är en djungel där ute ;)

Lycka till!

Sofie sa...

Allvädersstövlar ( fodrade gummistövlar) från tretorn eller viking:) kan man ha alla årstider utom sommar! Ska köpa ett par till alva i morgon Saknar er puss / lärarinnan

Moster Ida sa...

Bra utekläder är dyrt, men känslan att lämna sitt välklädda barn på förskolan vetandes att de kommer att klara sig fin-fint i både kyla och väta gör det lite lättare att gå till jobbet, iallafall för mig!

*Bra skalkläder(Isak har haft PoP byxor+jacka och Lindex overall båda var bra)

*"Mellanlager" typ fleece jacka(som kan användas på egen hand oxå) och fleecebyxor eller tröja+byxa i Merinoull från PoP, (super varma och tunna som passar ovanpå innekläderna)

*Skön overall(vi ska köpa Molo till Isak i år, har hört att de ska ha bäst vattenpelare eller vad de heter+ att de har högt på "andningsförmåga" oxå!)

*Gummistövlar, fodrade gummistövlar, lite kraftigare typ gore-tex gympadojor och vinterkängor med plats för yllesockor!

*Galonställ(det behöver inte vara ett dyrt, finns på Coop och såna ställen. Galon är galon liksom, iallafall min åsikt)

* Mössa med knytband till en sån liten sötis som Maja(Isak slet av mössan i den åldern!)

Allt jag kan komma på just nu!
Kram kram

Angelica sa...

Neo går på en ute ur och skur avdelning han har bra galon kläder som går över overallen på vintern. Kavat fodrade stövlar vinterskor galon vantar varma vantar vanliga vantar etc mössa mina båda har jackor och fleras jacka från POP. Vänstra har Maja redan :) fodrade gummi stövlar till hösten vanliga gummi stövlar.

Ett måste hos neo och Ninja är galon vantar då dom leker i vattnet och kan bli kalla på hösten :)
Hoppas allt är bra och att fsk blir bra :)

Kram Angelica neo och Ninja

eliottmedfamilj.blogspot.se sa...

Vi har nästan bara Didriksson till Eliott och det är toppen, bra kvalitet och bra pris (kostar som kappahl och hm!).

Anonym sa...

- marinoull underställ
- didriksson fodrade regnställ med fleeceförlängning från byxan upp över axlarna
- tretorn fodrad regnoverall
- ofodrad regnoverall vid mildare väder fast blött
- tretorn fodrade stövlar

Tycker overall fungerar bra till den allra minsta
Kanske smidigare med tvådelat längre fram. Men just nu är de två regnoverallerna våra bästa inköp.

Över lag gillar vi kvalitén i didrikssons ytterplagg/funktionsplagg, Tretorns regnartiklar och everest vantar/mössor.

Finns en bra ( men dyr) butik i Täby centrum. Minns inte namnet minns jag inte. Ligger mitt emot panduro. Massor av bra ytterkläder i smarta material.

Kul med förskolestart :)
/cecilia

Anonym sa...

jag har inga egna barn men jobbar på förskola och jag skulle utan tvekan säga didrikson! Dom har superbra fodrade galonkläder vilket är heeelt utmärkt på kalla vintrar när det är slaskigt! Finns inge värre för barn än att ta på sig ovarallen och sedan måste även galonisarna på.. stackarna säger jag bara! Trångt och bökigt.

Mia sa...

Precis som en tidigare lämnad kommentar: det är verkligen en djungel!

Vi har provat PoP och Gneis när Mille var i Majas ålder, vi var inte alls nöjda så vi gick över till Reima. Har aldrig vart så nöjd med något som med Reimas kläder. Så nu har både Mille och Thea hela kilt från Reima, för höst, vinter och vår - alla väder!

Ett tips är att köpa en mössa som kan knytas, mina ungar har alltid slitit av sig mössan stup i kvarten - men Maja kanske är snällare ;-)

Kram och lycka till

Anonym sa...

Om vintern blir kall är ullkläder, ( sockor, byxor å tröja) ett måste till Ur och Skur barn!

Så kul med ur och skur !

Cattis sa...

Jag vill göra ett tillägg med kavats vinterskor. Dom var kanon i vintras!
Varma och torra fötter och enkla i och ur.

Cattis sa...

Ett till tillägg (sorry att jag inte kan strukturera mig i ett inlägg)
Vi köpte PoP skal overall förra året, dessvärre så ur den omgående. Den var bra men blev kortvarig. Där stog vi utan overall och fick ärva overaller från ett tvillingpar. Kappahl, oj tänkte jag, vi måste köpa något nytt bättre men det visade sig att dom fungerade perfekt och mitt tips är att ha en extra så man kan torka ordentligt och kanske ha en på dagis och en hemma osv.
Jag vet inte riktigt vilken vi ska köpa i år än men jag läser här och suger åt mig som en svamp.

Anonym sa...

Både kappahl och Everests vinteroveraller har varit super för oss.

Anna sa...

Jag har själv två barn 2 och 4 samt jobbat i flera år på stadium. Everest kan jag varmt rekommendera, deras fodrade galonställ är toppen. Till vintern skulle jag satsa på den dyrare overollen som Everest har. Förra året köpte jag vinterkläder ifrån didrikson, jättebra skillnaden mot overollen ifrån everesten att den inte står emot lika mycket vatten. Men om det är slask kan du ju använda det fodrade galonstället. Just nu säljer stadium en vindstopper fleec för 199, annars 399. Den är superbra på våren och hösten. Köp en microfleec oxå den är toppen att ha under overollen eller galonstället. Gå till butiken och fråga, Barkarby vid IKEA har det största utbudet. PoP tycker jag är lite onödigt dyrt då du kan få samma kvalité för en billigare peng.

Mathilda lundberg sa...

Hejsan!
Vi var inne på pop i förrgår för att prata vinteroverall och den verkade verkligen jätte bra, den kostade dock 1299:- men man ville ju ge sitt barn det bästa, man har ju ofta krav på det man själv vill ha, deras overall är vattentätt så man behöver inte oroa sig att dom ska bli blöta. Och man behöver inte tillsätta en massa underställ i denna overall för dom skall hålla värmen i den. Det finns en reså i midjan som
Man ska dra åt så att det blir som "två" set ( jacka, byxa) fast att de är en hel overall. Det gör att värmen/ kylan ska sprida sig i hela overallen utan den övre delen håller sig varm och den undre delen. Svårt att förklara. Tycker verkligen att ni ska gå in på pop och höra med dom om dom kan förklara det för er.. :) det är samma med skor till vintern, goretex är det bästa men lite dyrare men man behöve är samtidigt inte oroa sig att vatten går igenom och dom kan ha dom hela vintern.

Kram mathilda och melker

Mathilda lundberg sa...

En sak till bara, det är inte bra att ha vanliga regnkläder över din overall för det gör så att andningen i overallen inte kommer ut och i sin tur gör så att man blir kall. Luften och andningen i overallen är det viktigaste så man har rätt på sig! Så köp verkligen en overall som tål ut och skur så man slipper ha ett lager regnkläder på sig, är redan så svårt för
Dom stackarna att få i en massa tunga kläder:) // mathilda

Louise sa...

Min erfarenhet är att det inte (nästan iaf) spelar någon roll vilken overall man har när det är riktigt blött och slaskigt väder ute. Vi har haft didriksson, Pop och Molo, alla har blivit blöta trots en vattenpelare på 2000-10000 (där 2000 ska räknas som vattentätt vill jag minnas). När det är blött är det bara galon som hjälper tycker jag. Vi har varit väldigt nöjda med overallerna ändå, för de har vi bara använt nr det varit kallt och inte blött (under -1). Didriksson och pop upplever jag som bäst i tyget, molos är tunnare och skörare. ska tilläggas att jag har barn som hoppar och typ rullar i vattenpölar, kanske funkar det bättre föblugnare barn :)

Mitt tips är att satsa på en bra funktionsoverall för vinterdagar och komplettera med fodrad galonoverall (eller -ställ). Aldrig galon utanpå overallen! Se till så att både overall och fodrad galon finns på förskolan. Vi kör också alltid goretex-skor och kängor, både höst och vinter. Galonvantar är också ett måste tycker jag.

Lycka till!