måndag 27 maj 2013

Blöja, napp, välling

Alla tre ska slutas med någon gång. Maja dricker välling morgon och kväll, skulle säkert inte vara några problem aty sluta. Men efter förra veckan med 40 graders feber och total matvägran så var vi väldigt tacksamma över att hon i alla falm fick i sig välling. Så att sluta med välling får vänta!

Nappen användas vid läggdags och ibland i bilen. Att få henne att somna utan napp känns just nu svårt. Nappen får nog vänta lite tills vi är klara med blöjan.

Blöjan känns som den ligger närmast. Damen vill verkligen inte ha blöja när vi är hemma. Bara nakenfis eller trosor. Ibland kommer det i pottan och ibland hinns det inte dit och hamnar på golvet.  Men hon visar alla tecken för att vara redo att sluta. Så nu tänkte vi köra igång potträning på riktigt. Behöver alla tips och trix vi kan få! Hur gör man med förskolan? Det känns som hon måste få chansen att gå utan blöja även där? Måste fråga Trollis.

Puss och önska osd och Majsan lycka till!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vår tjej är född i maj 2011 och har precis slutat med blöja. Hon blev väldigt intresserad av trosor och ville inte alls ha blöja. Så vi började med att hon fick ha trosor bara hemma. Om vi gick ut, var på förskolan eller skulle sova så åkte blöjan på. Men hon blev mer och mer arg när blöjan skulle tas på så vi gjorde så att vi jämt gick på pottan innan vi går ut och innan vi skulle sova. Inte en olycka! Så efter det så fick hon även vara utan blöja på förskolan. Har gått toppen bra bortsett från två olycker då fröknarna självs sagt varit deras fel. Jag tänker att det är väldigt viktigt att det är barnet skälv som vill sluta! Kan vara så att barnet vill ett tag men sen vill ha blöja igen gäller att vara lyhörd. När barnet är utan blöja på förskolan gäller det att det i princip nästan aldrig händer olycker hemma. För på förskolan har personalen fler barn att ta hand om än ett. Personalen kan inte pottt träna det måste ligga på föräldrarna. Men självklart kan det hända olycker! Det är heller inte roligt för barnet om det händer olycker på förskolan varje dag. Jag tänker att det på en ur och skur förskola kan vara ännu svårare med alla kläder. Men det kommer gå toppen. Lycka till!