måndag 15 april 2013

Magsjuka

Hej hörrni!
Nu har jag en fråga när det gäller magsjuka här. Behöver veta hur ni resonerar och tänker.
Om pappan i familjen är magsjuk och stannar hemma från jobbet. Bör både jag och maja undvika jobb och förskola?  Eller bara maja? Eller kan vi båda gå som vanligt?
Berätta gärna :)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det beror på om inkubationstiden passerat eller inte? Sen även hur dålig han är. Stanna hemma ifrån jobbet skulle inte jag göra, om jag inte börjar känna mig dålig själv. Vinterkräksjukan går fortfarande och den smittar riktigt ordentligt. Men om ni ser till att isolera er från den sjuka och är noggranna med städning osv ska ni vara ganska säkra. Sen brukar ju dagis säga att syskon ska stanna hemma om det andra barnet är magsjuk, eftersom den antagligen bär på smittan den med. Och att man ska vara symptom fri i 48h innan man går tillbaka. Gör som ni känner, skulle jag säga.

Therese sa...

Hej och tack för en trevlig blogg. Har själv 2 barn en född januari 2011 och en nu i januari 2013. Det går mycket bra och känner inte alls av 2 barnskaoset som alla pratar om. Så för dig som verkar ha uppbackning av mor och farföräldrar kommer det säkert inte bli något problem. Jag har inga råd om magsjuka tyvärr! Däremot undrar jag vart du har köptvdin rosa fina jacka. Mvh Therese

Neoninja sa...

Hej Frida
Jag är inte hemma om matte är magsjuk ich jag inte känner av något.
Likaså barnen. Vi vuxna brukar ju kunna "hålla" oss veta från varandra :)

/neoninja

Renee sa...

Jag tror att barnen "ska " vara hemma enligt de flesta förskolors regler. På mitt jobb så får vi inte komma och jobba om någon i familjen är magsjuk. Jag tycker att man ska göra som man själv tycker att alla andra ska göra:) hoppas du och Maja klarar er från baciller! Kram på er

Mathilda Lundberg sa...

Hej Frida. Jag hade gått till jobbet och lämnat Melker på dagis om vi mår som vanligt. Reglerna på Melkers dagis är om han har kräkt får inte han va på dagis, han måste va frisk en dag innan han får komma tbx. Så om någon av oss skulle va magsjuka får han komma till dagis. Man kan ju inte hålla alla hemma för att en av oss är sjuka, det funkar ju inte, då blir man väl sjuk bara för det.

Ha en bra dag:)

Kram mathilda och Melker

Anonym sa...

Om Maja har någon kompis på förskolan som är extra infektionskänslig så tycker jag att hon ska vara hemma.
Hon går väl i utegrupp? Då är ju riskerna att smitta lite mindre också.

Du bör hålla extra god handhygien för att visa hänsyn till kollegor, men behöver inte vara hemma sålänge du är symtomfri.

Min åsikt. Hoppas ni klarar er!

/Cecilia

Familjen Semla sa...

Tack för era åsikter! Vi var båda på jobb och förskola idag och det känns som rätt beslut. Vi har ju hållt oss från nikki hela helgen och städat och skurat, bytt sängkläder och tvättat kläder och filtar som har vart i närheten av sjukdomen. Så jag tror och hoppas att vi klarar oss :)

Jackan är köpt på lindex. Tack för peppen ang tvåbarnslivet :) ska bli så roligt och lite läskigt att tillökning. Kram

Anonym sa...

Hej Frida vi har precis fått en lillasyster här hemma. Det är absolut "jobbigare" att ha två än en. Men dubbelt så mycket kärlek också. Jag tror det är "jobbigare" ju tätare det är mellan barnen. Har lite mindre än två år mellan mina. Vilket är lite svettigt ibland. Vår lilla är snart en månad så är väldigt grön på det här med två. Känner mig ofta otillräcklig och får dåligt samvete gentemot min stora tjej. Men liten är mer beroende av mig då jag har maten. Försöker få Egentid med min stora tillexempel vid läggning och badning då det går. Har en vän som har tre killar tre år mellan de två första och sen ett och ett halvt år mellan de två sista. Hon menar på att det inte är antalet barn som gör det mer "jobbigt" utan antal år mellan barnen. mycket tuffe nu när den sista kom än när det var tre år emellan. Kommer gå toppen för er o h vet du var det är helt okej att tycka att det är jobbigt ibland du är ingen sämre mamma för det. Kramar!