tisdag 6 augusti 2013

Att sova tillsammans

Jag har inte funderat så mycket på hur det ska bli när lillebror är här, det känns som att det kommer bli helt annorlunda vad man föreställt sig. Men en sak har jag funderat på. Maja har sen vi kom hem från BB alltid somnat och sovit större delen av nätterna i sin säng, först moseskorgen, sen spjälsäng och nu i sin stora säng. Nu kommer hon äntligen själv tassande från sitt rum till oss runt 05-06 (tidigare har hon ropat så vi har fått hämta henne). Det gör mig ingenting, jag tycker bara att det är mysigt att få vakna upp bredvid mina älsklingar.

Men hur blir det om lillebror inte gillar moseskorgen och vill sova nära i sängen? Ska vi sova alla fyra i sängen sista timmarna? Jag antar att detta kommer lösa sig fullkomligt naturligt. Men jag är lite nyfiken på hur det har gått för er när bebis nr 2 kommer?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Våran 2åring brukade också komma in till oss om hon vaknade på natten eller tidigt på morgonen. När lillebror kom ville vi såklart inte bara köra bort henne. Vi löste det så att första veckorna ställde vi liggdelen till vagnen i sängen nere vid mina fötter så att Lea inte skulle kunna råka göra illa honom i sömnen eftersom hon inte direkt ligger still:-) det funkade jätte bra för oss och båda barnen var nöjda. Lea vaknade mycket i början när lillebror vaknade och skrek efter mat på nätterna och då var det bra att hon låg bredvid pappa och kunde somna om direkt igen :-) så småningom köpte vi massa nya fina sängkläder till leas säng och gjorde lite extra mysigt inne hos henne och så hade vi en extra madrass under hennes säng så när hon vaknade på nätterna och hade svårt att somna om så fick pappa gå in och lägga sig på madrassen och det funkade också klockrent! Nu ett år senare sover båda barnen hela nätterna i sina sängar :-)
Som du skriver så kommer det säkert att falla sig naturligt och ni hittar ett sätt som passar bäst för er!
Lycka till med allt :-)

Kram!

Anonym sa...

Åh ett tips! Välj en spjälsäng som man kan ställa och ha öppen intill sängen. Då kan ingen rulla på lillebror. Då sover han i sin säng fast ändå nära dig. Väldigt smidigt när man ska amma också. ;)

Anonym sa...

Vet inte vad ni har för säng till maja men vi valde att hoppa över juniorsängen och gå direkt på 90x200.
Det funkar toppen!
När storebror kommer tassande brukar någon av oss gå tillbaka och lägga oss i hans säng istället.
Nu hade vi tur och lillebror tycker om sin vagga så det är inte så ofta vi inte vaknar allihop i samma rum :-)
Det kommer lösa sig till det bästa, det har ju en förmåga att alltid göra det :-)
Så spännande att följa er! Heja dig Frida och stort Lycka till!

Familjen Semla sa...

Åh tack snälla ni för tipsen! :) om lillebror inte gillar moseskorgen blir det nog spjälsängsäng intill sängen, så smart ju. Annars har Maja även en 105cm bred säng så där kan man krypa ner också :) tack igen!

Ska bli så spännande och se vad det är för en liten lillebror ♥