måndag 26 augusti 2013

Mjölkstockning

Febern är ett faktum! Jag behöver alla tips mot mjölkstockning som jag kan få. Tack snälla. Ajajaj

8 kommentarer:

Anonym sa...

Duscha varmt mot brösten o massera ut mjölken. Funkar jätte bra.

Eva-Maria sa...

Usch stackare:/ gör så sjukt ont.

Jag fick dessa tips : amma ofta och länge, olika "vinklar och positioner" , håll brösten varma med vetekuddar, tryck med händerna där det är hårdast under amningen och vila.

Vet inte om det är något av detta som är mirakeltips men när jag hade m-stockningskänningar så var det värme och loads of amning som funkade :)

Krya på dig! Kram

Werq sa...

Å, här kommer jag med ett tips... Kändes helt sjukt konstigt när jag fick tipset själv av en barnmorska var mycket skeptisk men så jäkla ont som jag hade så provade jag ändå, köp vitkål, färsk och dra av blad som du lägger i kallt vatten och sen i behån.. Om det hjälpte eller om det var placeboeffekt kan jag inte säga men jag blev bättre. Tydligen ett gammalt husmorstips och det säga att vitkål har bra egenskaper:). Prova det och allt andra så blir d nog bra. Lycka till å krya på dig!!

Anonym sa...

Pumpa och åter pumpa. Håll brösten varma och massera dem. I takt med att din son blir glupskare så kommer allt stabiliseras. Du vet väl att du också kan donera bröstmjölk. Läs mer på: http://www.brostmjolkforlivet.se/
Lycka till!

Anonym sa...

Jag har hört att stockningen ofta släpper om du står över barnet på alla fyra och ammar. Låter sjukt, men jag ska absolut prova nästa gång. Annars funkar det ju att pumpa, men rätt värdo när det blir alldeles för mycket mjölk.

Anonym sa...

Kokta potatisar i en handuk i amnings bhn funkar toppen! Jätte bra storlek då dom kan ligga kvar fast man gör annat. Vila, dricka och duscha och amma också! Har haft mjölkstockning väldigt många gånger detta är det som har funkat bäst för mig. Går även att ta två Alvedon och en Ipren, men inte kul att ta allt för mycket medicin. Lycka till! Kram

Anonym sa...

Jag fick mjölkstockning när vår sov var 2 veckor. Precis kvällen före julafton. Inge vidare kul när man som förstagångsförälder längtat efter den första julen. Jag ringde då vårdguiden som sa att jag ev kunde på antibiotika om inget av allt jag provat funkat.
jag åkte till närakuten där dom tog sänkan och konstaterade att jag hade en inflammation i kroppen. Alltså mjölkstockningen. Fick då antibiotika. Åt i 5 dagar. Lindrades snabbt till redan nästa dag.
Mitt tips till dig är att ringa närakuten och säga att du försökt allt. Säg att du inte står ut. Att du har ett för tidigt fött barn ovh en dotter på 2 år. Att du ej kan vara sjuk nu. Typ.
Stå på dig! Så ska du se att du blir frisk snabbare. Och du är säker på att allt försvinner.
Lycka till och grattis till lilla Philip!
Ps. Lägg verkligen dessa husmorstips på hyllan. Försök inte ihk2äl dig på ngt som ej funkar när du kan få direkt hjälp. ;)

Kram Sandra (mio)

Anonym sa...

Nä, stackare! Jag hade mjölkstockning fyra gånger på fyra månader - värdelöst! Det är så jäkla jobbigt.

Mitt bästa tips är att stå på alla fyra och amma, haha. Jag hatade att göra det men det räckte typ med att amma så en gång och sedan var det borta. Jag lät verkligen min bebis att suga ut alltihop, tog kanske 30 min..

Hoppas att det går bort snart! Stort grattis till er fina son. Kram