onsdag 17 februari 2010

Barnvagnsdjungel.

I helgen som var så va jag, Niklas och mamma och kollade på barnvagnar :)
Herregud vilken djungel, det finns ju mer finesser än i en bil, vilken vagn man har verkar ha blivit så överhypat och är värsta image och status grejen.

Man ser ju var och varannan lattemorsa i vasastan går runt och dra på Bugaboo vagnar, det ser rätt kul ut när 4 mammor går på rad med likadana vagnar fast i olika färger. Den har ju tydligen vart med i SATC (sex and the city) för några år sedan, kanske därför :)


Jag vill ha en funktionellvagn som passar både ute i naturen och inne i city och som är lätt så att jag kan lyfta in den i bilen. Jag hade tittat upp lite innan på nätet vilken som verkade passa och självklart fastnade jag som alla andra töntiga för Bugaboo. Men när vi kollade på den i butiken vart jag riktigt besviken, den verkade inte alls så funktionell som jag fått intrycket av, så den blir det verkligen inte, skönt!


Men däremo fastnade vi för Teutonia Mistral S, kan tänka mig att det ungefär är som en Volvo v50 lagom Svensson, spännande va! Jag ska inte gå in på de funktionella detaljerna men om man är lite ytlig så, vad tycks? och ni som är rutinerade i den här branschen, tips och råd mottages väldigt gärna :)
Puss och kram Frippi

8 kommentarer:

Anonym sa...

Teutonia är ett bra märke, små och smidiga! Har en själv är jättenöjd men kanske inte bästa vagn nu när det är snö, iof är ju nästan alla vagnar värdelösa så det spelar nog inte så stor roll. En liten detalj till, när sittdelen har fullt sittläge upplever jag att den är för rakryggad, känns som min dotter nästan sitter lite framåt. Men absolut en vagn värd pengarna!! Lycka till!!

Hanna sa...

Tjaa... det är kanske ingen snö-vagn direkt. Dessutom brukar roterande hjul trilskas i butiker, de vill liksom inte rulla så man får lov att putta vagnen. Mitt förslag är en vagn med 4 stabila hjul med antipunka-funktion och kanske en sulky till barmark när man vill vara smidig.

För mycket fjädring gör det omöjligt att gå i en trapp utan att bebisen hoppar omkring. Det blir liksom lite som ketchupeffekten.

Man blir lätt galen utan packningsmöjligheter. En fiffig korg under. Korg alltså. Inte någon form av låda, då får du göra rent den hela tiden. Bättre att grus och sånt kan trilla ut.

OCH, kolla regnskyddet. Plastskydd som gör att vagnen ser ut som ett ufo och att ungarna sitter i ett växthus är inte alltid så skoj. För barnet. Praktiskt kanske, men skrämmande.

ps. Vagnar är ofta gjorda av plast nu för tiden. Många på väldigt puckade ställen som typ hjulfästena. Köp inte en sån vagn.

Jessica sa...

har själv en teutonia mistral nånting om jag inte missminner mig.. Är ganska nöjd, har så här i efterhand känt att ska man shoppa så är det inte den bästa vagnen kanske.. ryms inte så mycket inunder i "korgen" och det är svårt att klämma in en kasse, även om den ryms när den väl är på plats, så är det ett helsike att försöka få den in under, måste liksom vinkla och greja och dona.n den.. Sen är jag lite anti svängbara hjul speciellt när de är i olika storlekar.. Jobbigt om tex hissen är paj om man ska åka tåg eller liknande då kan man inte heller ta trapporna med skenorna som finns för barnvagnar. Vi har 4 fasta hjul/däck.. Som man pumpar, för att har man opunkterbara så finns risken att det fastnar sten och grejer i dem och repar golven för de som kör in vagnen i hallen som oss.. oh nu blev det mycket. Blir det punka så får man laga eller helt enkelt köpa ny slang, Vi som bor lite så här i buschen:P Vill kunna ha med vagnen överallt.. och den har varit offroad vill jag lova:P lycka till i djungeln.. Har själv köpt en ny syskonvagn:D

Cattish sa...

Jag har oxå beställt en teutonia :-)Valde dock en Cosmo då jag vägrar byta bil och det är den enda som passar. Sen har min kollega en och här är nöjd med storleken, smidig med små hjul som svänger och lätt att hantera när den ska fällas mm.
Kan dock inte riktigt uttala mig hur nöjd/inte nöjd jag är ännu.
Ang regnskydd som rekomenderade dom mig att ta det som finns som tillval då det som ingår är väldigt plastigt. Kostar en liten slant men men.

Cattish sa...

Åh, jag glömde! Grattis på namnsdagen :-)

Frippi sa...

Tack för hjälpen snälla ni och gratulationen ;) Handtaget är vändbart så man kan köra med dem stor hjulen fram om man skulle önska, blir det ändå problem i trappor och sånt? tycker det är dåligt med förvaring på alla vagnar nästan? Känns som att den ultimata vagnen med alla rätt inte finns tyvärr :)

Anonym sa...

Hej!
Nu måsta jag berätta om den bästa vagnen ever. Den har en bra varukorg med fast del, ingen påse som hänger löst som på emmaljunga. Är både nöjd med sitt del och ligg delen. Det är fyra lika stor hjul men man kan beställa hjul som är extra stora och just nu i vinter med massa snö kommer jag runt över allt med dom stora hjulen. Samt så har den en inbyggt solskydd som skyddar barnet väldigt bra så att man slipper det värdelösa paraplyet som inte skyddar! Man får ett bra pris på en väldigt bra vagn! Sen tycker jag att det är väldigt skönt att jag kan välja på både sitt delen och liggdelen vilket håll jag vill ha mitt barn. Har märkt att många är missnöjda att dom bara kan ha sittdelen utåt så att man inte ser sitt bra så bra. www.kronan.com säger jag bara! LYCKA TILL, jag vet att det är svårt! Fick man skulle man designa sin egen vagn efter sina egna krav!

Anonym sa...

Har hört att endel av de "trendigaste" vagnarna inte allt är ergonomiska för barnet och barnen kan få problem och inte utvecklas som de ska. Se upp för det. Är ju ändå barnet som är viktigast, inte hur man som morsa ser ut.